sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Sinucidere (asistată)... virtual/ă :)


“... Dacă te-ai săturat de reţelele sociale şi vrei să te întorci rapid la viaţa reală, la vremea în care prietenii erau oamenii de lângă tine, nu cei care te bombardează zilnic cu mesaje electronice, tot ce ai de făcut este să apeşi butonul unei noi maşinării infernale ce îţi va şterge definitiv identitatea virtuală.”

“Utilizatorii reţelelor sociale au fost prinşi într-un nou joc online „social”, care presupune „uciderea” tuturor profilurilor din reţelele sociale, fără posibilitatea de resurecţie. Câteva mii de conturi au fost şterse în ultimile săptămâni, majoritatea prin intermediul unor servicii de „sinucidere asistată online” care simplifică, cu ajutorul unor script-uri, întreg procesul de eliminare a fiecărui item de informaţie în parte. Oficialii Facebook au blocat nu doar IP-urile site-urilor respective, ci şi toate infomaţiile despre acestea din reţea.”

Moartea online poate fi lină şi lipsită de dureri, iar viaţa după moartea virtuală este plină de viaţă: prieteni în carne şi oase, telefoane, invitaţii scrise şi alte obiceiuri dintr-o lume aproape uitată, lumea fără Facebook.

Se pare că cei care au tăria de a continua viaţa după moartea online au ca opţiuni de „transport” către lumea cu soare/ploaie şi relaţii interumane complicate următoarele variante:

  • seppukoo.com - garantează o moarte de samurai. Întregul demers are o încarcătură artistoco-filozofico-metafizică, pe ideea că vieţile intime şi emoţiile pe care oamenii le experimentează online sunt deturnate în favoarea profitului.
  • Web 2.0 Suicide Machine - dacă vrei s-o faci „la rece”- face curăţenie în urma ta în doar 52 de minute, faţă de aproximativ 9 ore şi 30 de minute, cât ţi-ar fi luat să o faci de unul singur.

Concluzia: se poate să te întorci la vechea formă de socializare şi comunicare, totul e să fii dispus să ieşi din casă şi să fii cel puţin la fel de capabil să menţii relaţiile de prietenie prin contact direct cu oamenii din jur, şi care s-ar putea să nu aibe butoane "Like/Unlike", "Ignore", "Comment" sau "Share" la fel de vizibile şi de accesibile precum au reţelele de socializare...

Surse:

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-sa-revii-la-viata-reala-te-sinucizi-pe-facebook-twitter-si-myspace-130456.html

http://www.ziare.com/facebook/stiri-facebook/sinuciderea-identitatii-virtuale-video-989553

http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/noua-moda-pe-internet-sa-te-dai-mort-pe-retelele-de-socializare-1020654

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu