luni, 20 iunie 2011

Aplicatia RIA

RIA (Rich Internet Application) este o tehnologie revoluţionară care permite dezvoltarea de aplicaţii ce rulează într-un browser de Internet păstrându-şi totuşi caracteristicile şi funcţionalităţile aplicaţiilor desktop.
 
Avantajele RIA:
  • Accesibilitatea crescută datorită utilizării Internetului: aplicaţiile RIA pot rula de oriunde (chiar şi de pe telefonul mobil) şi la orice oră;
  • Costurile reduse de licenţiere şi implementare deoarece nu este necesară instalarea aplicaţiei pe fiecare calculator pe care rulează. Mai mult, versiunile noi se updatează direct pe server şi utilizatorii beneficiază în mod automat de ultima versiune a aplicaţiei.
  • Securitatea sporită;
  • Funcţionalităţile de tipul Drag and Drop pentru utilizatori şi timpi de răspuns mai buni o dată cu eliminarea comunicaţiilor client-server la fiecare apel făcut de utilizator;
  • Lucrul în timp real.

Ce este Google AdWords?

GOOGLE ADWORDS este un serviciu PPC care permite crearea si afisarea anunturilor. Este o forma de publicitate rapida care aduce o vizibilitate maxima chiar din prima zi de campanie. Google Adwords este un sistem de publicitate online prin care clientul plateste doar atunci cand o persoana i-a vizitat pagina.
O campanie adwords foarte bine optimizata inseamna:
- cuvinte cheie care descriu produsul promovat;
- reclame scurte si la obiect care contin beneficiile produsului promovat;
- oferte, mesaje de tip call to action;
- pagina unde ajunge vizitatorul dupa ce dat click pe reclama are legatura foarte stransa cu acele cuvinte cheie cautate de vizitator si reclama text.

Avantajele Adwords:

Reclama ta apare doar cand o persoana este in cautare de produsul/serviciul tau. O campanie Adwords construita corect are target-are maxima!Nu doar ca nu faci publicitate persoanelor ce nu sunt interesate  de promo, (cum e prin schimb/cumparare de banner-e, cumpare de link-uri, etc) insa  produsul/serviciul tau este afisat exact la momentul solicitat de client.Poti modifica reclama ta foarte usor iar modificarile sunt facute in cateva secunde. De exemplu daca promovezi un magazin si apare o oferta, aceasta se poate adauga instant.
Fiecare leu cheltuit inseamna un potential client pe site-ul tau. Platesti doar atunci cand o persoana este direct interesata de produsul pe care il promovezi. Se poate opta si pentru plata pe afisare, insa in acest context, analiza traficului este mai dificil de analizat.

Ce este SEO?

SEO - Search Engine Optimization este un domeniu relativ nou pe piata romaneasca. Da, e adevarat ca orice designer si dezvoltator web stie ce e optimizarea si se conformeaza la a adauga 2-3 cuvinte cheie in titlul paginilor pentru a se declara multumit. Din nefericire exista inca multe persoane care nu constientizeaza importanta optimizarii site-urilor. Un site, oricat ar fi de util si placut nu este vizitat de nimeni daca nu stie nimeni de existenta lui. Altii prefera inca metodele invechite cum ar fi publicarea adresei site-ului in mass-media, sau chiar pe stalpi si copaci sub forma de afise. Ce nu stiu acesti oameni, este ca un specialist seo le poate face site-ul mult mai popular, pentru o suma mai mica de bani iar o optimizare facuta cum trebuie va tine un site in topul rezultatelor motoarelor de cautare cel putin 1-2 ani. O altă “provocare” ar fi cunoştinţele tehnice necesare pentru aplicare. În situaţia în care vrei să faci SEO pe un site de mărime peste medie, sunt necesare noţiuni de programare la un nivel bun. Astfel, majoritatea cerinţelor pe partea de SEO sunt făcute de echipa de programare, departamentul de optimizare oferind doar consultanţa. Pe partea campaniilor, e nevoie doar de cineva care să ştie să navigheze şi să folosească un program de calcul tabelar, precum Excel sau OpenOffice Calc.

Securitatea sistemelor de plată electronice


Limitarile si dezavantajele comertului electronic pot fi grupate in doua mari categorii: tehnice si nontehnice. Dintre dezavantajele tehnice se pot distinge: lipsa unor sisteme de securitate ieftine, a unor standarde adecvate si a unor protocoale de comunicatie de mare eficienta; insuficienta largimii de banda; instrumentele de dezvoltare sunt in trasformare si se schimba rapid.
In categoria dezavantajelor nontehnice se include: costul si justificare; securitatea si anonimatul; lipsa increderii si mentalitatea utilizatorului; alti factori: imposibilitatea clientilor de a avea unj contact fizic prin simturi cu obiectele, lipsurile cadrului legal, a reglementarilor si standardelor.
         Avantajele si dezavantajele comertului electronic trebuie private si din perspective globalizarii, una dintre premisele inerente dezvoltarii macro- si microeconomice. Din acest punct de vedere, comertul electronic trebuie sa reprezinte o piata libera, globala, care sa include comercianti liberi, cu mobilitatea mare, cu taxe mici si flexibilitate in angajarea oamenilor.

Cardurile PrePay

Cardurile Prepay sau mai exact ”Poșta Română cashplus prepaid MasterCard” este un card prepaid de plată pentru uz general realizat de către Poșta Română și Advance Payment Solution (APS).Fiind un MasterCard, cardul Poşta-Română poate fi utilizat fără restricţii  în peste 28,8 milioane de  locaţii din România şi din întreaga lume: pe internet, în supermarketuri, în staţii  de  benzină, în hoteluri şi restaurante, oriunde  apare  semnul  de  acceptare MasterCard. Dacă faci cumpărături şi plăteşti cu cardul vei primi înapoi 1% din valoarea tranzacţiei (BonusCash). După ce totalul cumulat al cumpărăturilor ajunge la 1000 lei, procentul BonusCash devine 0,5%. Un avantaj major este şi posibilitatea de a realiza transferuri imediate de bani prin intermediul cardurilor suplimentare. Având un card Poşta-Română cashplus MasterCard beneficiezi automat de servicii gratuite de Internet Banking, prin care îţi poţi accesa oricând contul, îţi poţi verifica soldul şi toate tranzacţiile efectuate. Tot gratuit poţi să-ţi verifici soldul la orice oficiu poştal cuprins în lista celor participante. Reînnoirea cardului se face, de asemenea, gratuit: la expirare vei primi un nou card Poşta-Română cashplus MasterCard.

Web Designul

La inceput web desig –ul putea fi o munca realizata de un om care detinea cunostinte avansate in acest domeniu , acum insa web design inseamna din punct de vedere gramatical acelasi lucru dar in perceptia colectiva , un om cand spune web design crede si se asteapta si la componente grafice deosebite, si la optimizari pentru motoarele de cautare, si la promovarea pe internet , etc. Astazi, internetul pe glob s-a schimbat fata de ceea ce a fost in trecut. Afacerile, fie ele mici sau mari se presupune ca sunt prezente pe web altfel, fiind considerate ca inselatorii ale oamenilor. Toate acestea presupun ca site-ul sa fie pur si simplu present, dupa care, oamenii vor putea obtine toate informatiile legate de acea afacere. Web design-ul, este imperativ pentru a crea website-uri si este foarte important privind abordarea din punct de vedere al aspectului site-ului. Activitatea de web design include proiectarea site-ului, care trebuie sa fie atragatoare si se presupune ca include toate informatiile referitoare la afacere.
Web design-ul si SEO sunt foarte importante pentru ca fara ele nu va exista  afacerea dumneavoastra pe internet. Astazi toate sunt realizate prin intermediul internetului. O multime de afaceri s-au completat prin latura online, iar persoanele isi pun in vanzare produsele online prin intermediul site-ului lor. Astfel, pentru acestea, web design-ul si SEO sunt cei mai importanti factori care trebuie luati in considerare.Acest lucru ar putea fi realizat, prin web design si SEO.

Comert Electronic nr.1 > eBay

eBay este in momentul de fata cel mai mare mediu organizat in care utilizatori din toata lumea (persoane fizice sau companii) pot publica anunturi in legatura cu produse, pot licita pentru alte produse, le pot vinde si pot incasa banii. Avantaje pro si contra ebay:

PRO:
  1. Preturi avantajoase, uneori de 2 3 ori mai mici fata de cele din tara, mai ales de la comerciantii din zonele de productie a produsului (China , HK, Australia, etc.)
  2. Variatie foarte mare de produse, peste 1 000 000 de produse in orice categorie, gasesti aproape orice produs fabricat oriunde in lume.
  3. Cautarea prin miliarde de magazine intr-o singura secunda, fara cozi, fara trafic, fara stress…
  4. Plata sigura, rapida si eficienta – Paypal iti asigura pana la 20 000 euro compensatii in cazul in care nu primesti comanda dorita.
CONTRA:

  1. Durata transportului (in UE 4 – 7 zile muncitoare, China 10- 15 zile muncitoare)
  2. Incertitudinea ca va ajunge produsul pe care l-ai comandat (dar de obicei aceasta frica este falsa in 99% din cazuri, as spune chiar 100% deoarece nu am avut nici un caz in care sa nu se primeasca produsul comandat)
In concluzie: Sistemul E-payment ( plata online ) a mers cale lunga ca sa ajunga in stadiul in care se afla acum. Este mai sigur, mai rapid si mai eficient

Internetul din ziua de azi

In ziua de azi Internetul se foloseste la o scara larga si pentru unii chiar creeaza dependenta. Cele mai populare facilitati oferite de Internetul din ziua de azi sunt: ziarele electronice, posta electronica, paginile web, transferul de fisiere, transmiterea in timp real a programelor radio si TV, transferuri de bani si chiar cumparaturi on-line. Internetul a conferit informatiei un caracter indispensabil. Internetul le ofera clientilor libertatea de a alege”, semnat Alice Z. Cuneo, in Advertising Age’s NetMarketing Online, autoarea sublinieaza faptul ca "o buna prezentare a ofertelor pe Internet le aduce un avantaj considerabil companiilor”  in Advertising Age’s NetMarketing Online. Evolutia Internetului astazi a ajuns la comunitati on-line de zeci de mii de utilizatori, la e-commerce, web-design, magazine virtuale, campanii de promovare on-line. Orice brand care se respecta are azi propria pagina web.