luni, 20 iunie 2011

Securitatea sistemelor de plată electronice


Limitarile si dezavantajele comertului electronic pot fi grupate in doua mari categorii: tehnice si nontehnice. Dintre dezavantajele tehnice se pot distinge: lipsa unor sisteme de securitate ieftine, a unor standarde adecvate si a unor protocoale de comunicatie de mare eficienta; insuficienta largimii de banda; instrumentele de dezvoltare sunt in trasformare si se schimba rapid.
In categoria dezavantajelor nontehnice se include: costul si justificare; securitatea si anonimatul; lipsa increderii si mentalitatea utilizatorului; alti factori: imposibilitatea clientilor de a avea unj contact fizic prin simturi cu obiectele, lipsurile cadrului legal, a reglementarilor si standardelor.
         Avantajele si dezavantajele comertului electronic trebuie private si din perspective globalizarii, una dintre premisele inerente dezvoltarii macro- si microeconomice. Din acest punct de vedere, comertul electronic trebuie sa reprezinte o piata libera, globala, care sa include comercianti liberi, cu mobilitatea mare, cu taxe mici si flexibilitate in angajarea oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu