joi, 20 ianuarie 2011

Cum îşi înşală Facebook cei 600 de milioane de utilizatori


Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a obţinut la începutul anului o finanţare de 500 de milioane de dolari de la banca de investiţii Goldman Sachs şi de la compania rusă Digital Sky Technologies, dar singurii care au putut cumpăra acţiuni au fost clienţii bogaţi ai băncii.

În loc să ofere acţiunile publicului larg, Facebook a ales o versiune privată a listării la bursă.

Cazul acestui Facebook "antisocial" ar trebui să fie un semnal de alarmă cu privire la modul în care autorităţile de reglementare au subestimat pieţele de capital. Nici comunitatea de 600 de milioane de utilizatori ai Facebook nu iese din discuţie. Anul trecut, reţeaua de socializare a atras 9% din toate vizitele de pe internet din Statele Unite, mai mult decât Google.

Fiind cea mai mare reţea socială din lume, Facebook depinde de oamenii care publică informaţii despre ei. Dar tocmai aceşti oameni, ale căror mesaje, gânduri şi fotografii personale au creat valoarea Facebook, nu au voie să investească în companie.

Facebook amână listarea la bursă a companiei, ceea ce înseamnă că poate ţine secrete date financiare despre reţeaua de socializare.

Cred ca Facebook va deveni in anii urmatori un brand mult mai puternic si mai stabil decat este in acest moment prin cresterea numarului de utilizatori, prin strategiile si tehnologiile pe care urmeaza sa le implementeze. De asemenea imaginea media a companiei se dezvolta prin parteneriatele cu marile companii, precum Nike, McDonalds, Samsung etc. De asemenea consider ca odata cu aceasta investitie mare a celor de la Goldman Sachs si Digital Sky, Facebook nu mai are nevoie de o listare la bursa. Aceasta ar insemna o nevoie de lichiditati, nevoie indeplinita acum de cele 500 de milioane de dolari investite. Fiid insa o companie cu mai multi actionari, e posibil ca parerile listarii la bursa sa fie diferite, dar personal consider ca o sa mai dureze cel putin 3 ani pana actiunile Facebook vor putea fi oferite publicului larg.

Cum îţi faci site pe internet cu bani de la UE


Comerțul electronic reprezintă un instrument important în deschiderea de noi piețe și în menținerea competitivității. De aceea consider ca pentru firmele mici este un pas important, care le-ar putea ajuta in cresterea numarului de vanzari, a productivitatii si in promovarea firmei.

Cred ca implicarea UE in acest proiect ar putea aduce in Romania sisteme informatice de comert la nivel European, tranzactii electronice securizate, ceea ce poate insemna cresterea productivitatii in Romania si reducerea decalajelor fata de productivitatea la nivelul Uniunii Europene.

"Concret, pentru un proiect de comerţ electronic, pe masura 332 "Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic şi a altor sisteme", UE îţi decontează 70% din valoarea eligibilă a proiectului dacă IMM-ul tău nu are sediul în Bucureşti. În caz contrar, îţi dă doar 60%.

Valoarea maximă a finantarii europene este de 1,64 de milioane de lei, iar cea minimă de 35.000 de lei."

miercuri, 19 ianuarie 2011

Preţul lui BMW Seria 6 Cabrio în USA


"Marele cabriolet BMW Seria 6, în versiunea 650i, şi-a anunţat preţurile de comercializare cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011.

Chiar de la începutul Salonului Auto Detroit 2011, fanii maşinilor bavareze au aflat cât costă noul BMW Seria 6, pe piaţa din USA. Astfel, versiunea BMW 650i Cabrio are un preţ de pornire de 91.375 USD , dar deja vorbim de o listă de aşteptare de câteva luni pentru marele cabriolet BMW.

Dincoace de ocean, lucrurile nu mai stau aşa de bine. Unii dealeri independenţi acceptă deja comenzi pentru BMW Seria 6 Cabrio - este vorba de versiunea cu specificaţii americane. Preţurile de pornire, fără taxe, sunt de peste 100.000 euro, iar, în Germania, un BMW 650i Convertible nou reclamă un cec minimum 120.000 euro."

Este evidentiata aici diferenta de pret pe care europenii o platesc in plus fata de tarile nord americane pentru o masina identica BMW seria 6 Cabrio si nu numai.

Personal consider ca aceasta diferenta de pret ar putea fi cauzata de faptul ca pe piata auto americana competitia este mult mai mare decat in Europa.

Alt motiv ar fi faptul ca americanii stiu ce vor si nu accepta sa dea bani multi pe o masina, daca pot da mai putini. Ei decid mersul pietei, pe cand la noi piata e dominata de companiile auto europene.

SLK reloaded

Articolul anunta aparitia noului Mercedes Slk, unul mult imbunatatit fata de primele doua modele. Slk-ul este o masina de precizie pe care orice sofer si-ar dori sa o conduca. Cel mai mult imi place siguranta pe care o ofera aceasta masina, astfel putand conduce relaxat si cu o mare incredere ca situatiile critice nu vor aparea.

Cea mai majora inovatie pentru noul model este acoperisul hard-top panoramic, ce beneficiaza de sistemul Magic Sky Control in premiera mondiala. Este incredibil cum plafonul isi schimba culoarea din inchis in transparent in cateva secunde prin atingerea unui singur buton, oferind astfel pasagerilor posibilitatea sa admire privelistea.

Motorul V6 de 3,5 litri care dezvolta 210 cp este un alt atu pentru aceasta masina, ajungand la viteza de 100 km/h in doar 5,4 secunde.

Tinand cont de aceste aspecte cred ca ,in vara, cand va ajunge pe pietele din Europa, va fi o masina foarte cautata de soferii europeni.

Android “For The Win”! Sistemul Google gata să detroneze Symbian

Pe piata telefoanelor mobile, Symbian-ul a reprezentat vreme de aproape un deceniu etalonul sistemelor de operare. Desi departe de perfectiune, Symbian a fost bine primit si apreciat de oamenii de afacerii, dar si de utilizatorii obisnuiti, interesati de un instrument de comunicare plurivalent.

Până la aparitia androidului niciun alt sistem de operare nu a reuşit să ameninţe serios platforma dezvoltată în mare măsură de Nokia: nici Windows Mobile, nici BlackBerry OS şi nici măcar iOS-ul de pe ultra-mediatizatul iPhone.

În 2005, gigantul Google s-a hotărât să intre în joc, plictisit probabil de supremaţia din online . A strâns o armată de programatori şi câteva zeci de companii care să-l sprijine şi a format Open Handset Alliance, iar după patru ani de lucru a finalizat platforma open-source Android. Consumatorii au făcut pentru prima dată cunoştinţă cu noul OS în 2009, odată cu lansarea smartphone-ului HTC Dream.

HTC Dream nu a stârnit nici pe departe frenezia populaţiei aşa cum s-a întâmplat când a apărut Apple iPhone, dar marea revoluţie avea să se petreacă un an mai târziu, în 2010, când Android-ul s-a maturizat şi a dovedit practic că este un sistem de operare ideal pentru dispozitivele cu ecrane tactile.

Jucători importanţi precum HTC, LG, Motorola, Samsung şi Sony Ericsson şi-au dat seama de potenţialul uriaş al sistemului Google şi au început să lanseze din ce în ce mai multe smartphone-uri Android. Astfel, cota de piaţă a acestei platforme a crescut vertiginos, în vreme ce Symbian a pierdut tot mai mult teren, Nokia fiind singurul care mai produce smartphone-uri cu sistem Symbian.

Personal consider ca va mai dura cativa ani pana cand Android va detine suprematia la nivel global. Spun acest lucru pentru ca momentan sunt foarte multi utilizatori de telefoane cu symbian, dar numarul acesta va scadea treptat.

Eliminarea butonului "Ma simt nococos" - aduce bani pentru Google


Google a lansat in luna septembrie a anul trecut "Instant Search"o optiune ce sa activat pe pagina de cautare Google, care permite afisarea rezultatelor pe masura ce utilizatorul tasteaza cea ce cauta, eliminand astfel butoanele: "Search" si "I'm feeling lucky".
Aceste butoane sunt existente pe pagina Google dar nu mai sunt folosite deoarece optiunea Instant Search afiseaza rezultatele pe masura ce utilizatorul tasteaza ceea ce cauta.
Compania sustine aceasta optine deoarece se reduce timplul de cautare, conforma calculelor Google, cei care folosesc aceasta optiune castiga in medie intre 2 si 5 secunte pe fiecare sestiune de cautare, ajungand pana la 3,5 milioane de secunde pe zi, daca se insumeaza numarul total al utilizatorilor.....dar ca ori ce companie care exista pe piata .....cauta profit......astfel in acest mod compania Google castiga peste 100 milioane de dolari. In momentul cand utilizatorul foloseste butonul "Ma simt norocos" este redirectionat catre prima pagina a cautarii fara sa mai vada si restul de rezultate unde se afla si reclame din care Google castiga bani.

marți, 18 ianuarie 2011

Facebook sparge bariere: Profituri peste asteptari

Facebook înregistrează profituri care depăşesc orice aşteptări.
Facebook valorează aproximativ 33,7 miliarde de dolari.Comparativ, companii listate deja precum eBay sau Yahoo sunt evaluate la 30,1 miliarde de dolari, respectiv 18,3 miliarde de dolari.
Potrivit unor analisti,business-ul Facebook ar putea valora in 2011 aproximativ 59 miliarde de dolari, iar in 2015 peste 100 miliarde de dolari.
Facebook sparge bariere: Profituri peste asteptari

Google va lansa un serviciu TV in 2011


Prin intermediul serviciului, clientii vor putea avea acces la Internet direct de pe televizor, in mod gratuit.
Google TV este o experienţă nouă, care combină imaginile clare şi frumoase ale televiziunii cu libertatea şi puterea Internetului.
Cei de la Google s-au gândit să combine avantajele televizorului şi ale internetului într-un singur dispozitiv. Asta ar însemna ca atunci când deschizi televizorul să ai la dispoziţie toate canalele şi emisiunile pe care le urmăreşti în mod normal, dar şi toate site-urile pe care le accesezi, inclusiv cele cu conţinut video, foto sau audio.
Televizorul tău nu va mai reda doar video, ci va deveni mai mult decât atât- poate fi monitor pentru poze, consolă pentru jocuri
, combină audio şi mult mai multe.

Britanicii au inventat tancurile complet invizibile

Un sistem sofisticat de senzori va fi montat la suprafata tancurilor si va procesa date pentru a recrea culori si forme din mediul in care ruleaza vehiculele.

Vehiculele blindate se vor folosi de o noua tehnologie, "e-camuflaj", capabila sa elibereze o forma de "cerneala electronica", de natura sa confere tancului o textura "invizibilă".

Sistemul exista pe hartie, iar cercetatorii de la BAE considera ca tehnologia va functiona si in practica.

Planul tancurilor invizibile nu este o initiativa izolata a companiei britanice de tehnologii militare, ci doar parte a unui proiect mult mai cuprinzator, ce are in vedere o adevarata revolutie a felului in care se vor desfasura conflictele armate din viitorul apropiat.

Avand in vedere ca investitia este totusi mare pentru a crea aceste tancuri, nu mi se pare a fi o investitie buna. Daca tot investesc in echipamente de razboi, pentru viitoarele conflicte armate ar putea investii in alte metode si strategii, sau in loc de tancul invizibil ar putea crea un avion invizil, in atacurile inamice.

Ideea de "invizibil" este totusi una buna daca ne gandim la conflicte si razboaie. Arme invizibile, avioane invizibile...


Prototipul tancului invizibil prezentat de BAE Systems

luni, 17 ianuarie 2011

Steve Ballmer, CEO Microsoft, va prezenta la Consumer Electronics Show 2011 un nou tablet PC, scrie presa internaţională.

Steve Ballmer, CEO Microsoft, va prezenta la Consumer Electronics Show 2011 un nou tablet PC, asemanator cu iPad-ul de la Apple din punctul de vedere al mărimii şi al formei, deşi nu la fel de subţire. Acesta va dispune şi de o tastatură fizică. Va fi produs de Samsung şi va rula sistemul de operare Windows 7.

Consumer Electronics Show 2011 a avut loc în Las Vegas, SUA, în perioada 6 şi 9 ianuarie.

Microsoft nu a prea avut succes cu noua tableta ce ruleaza Windows 7, toti avand asteptari mult mai mari.

"Reteaua de socializare"






Marele castigator al premiilor Globul de Aur de anul acesta este filmul "Reteaua de socializare", - filmul care prezinta modul in care sa nascut reteaua de socializare Facebook. The Social Network" este deci desemmnat cel mai bun film al anului 2010.

In cadrul acestei gale,a u fost premiati, regizorul, scenaristul si actorul principal. Cel mai bun actor a fost desemnat astfel Jesse Eisengerg, fondatorul platformei de socializare a fost desemnat cel mai bun regizor al anului si Aaron Sorkin-a fost premiat pentru cel mai bun scenariu al anului.

Mie mi se pare un film bun avand in vedere ca aceasta retea de socializare a luat amploare si este folosita de foarte multa lume si a crescut intr-un ritm foarte alert. Este interesant sa vedem cum a luat amploare acest site si a devenit unul dintre cel mai popular site de socializare si cum cum a reusit un tanar sa devina un antreprenor de succes....dintr-o joaca.
Acest film arata ca online-ul, it-ul este o industrie care sa dezvoltat si care iti da
posibilitatea ca la 26 de ani sa devii un miliardar.

"Harvard nu te pregateste pentru a-ti gasi un loc de munca, ci pentru a crea locuri de munca"


Revolutionara “sticla lichida”


Aparitia pe piata a unui astfel de produs cred ca ar revolutiona piata produselor de curatat. Producatorul spune ca nu este toxic si ca protejeaza orice suprafata de microbi, murdarie si radiatii ultraviolete.

Desi pare greu de crezut,compania producatoare Nanopool din Germania, spune ca acest produs poate fi folosit pentru protejarea multor suprafete.

Practic, produsul aplicat cu ajutorul unui spray, formeaza o pelicula rezistenta care protejeaza suprafetele de depunerile de murdarie, sau de microbi si le face mai usor de curatat si mai rezistente la uzura.

Produsul ar trebui sa inlocuiasca numeroasele produse chimice poluante si toxice pe care le folosim in fiecare zi.

3D, nivelul urmator in materie de jocuri


Jocurile 3D au devenit in ultimul timp preferatele utilizatorilor pentru ca ofera posibilitatea de identificare cu personajul si de patrundere in acea lume virtuala.

Jocurile 3D necesita insa o cheltuiala in plus fata de jocurile video normale, intrucat pentru a putea juca astfel de jocuri un utilizator are nevoie de o placa video 3D, un ecran 3D si ochelari 3D.

Aparitia acestor jocuri ofera o sansa de crestere a vanzarilor pentru producatorii de televizoare si monitoare 3D. Acestia sustin dezvoltarea jocurilor 3D, prin crearea unor softuri si tehnologii, care ajuta la claritatea si luminozitatea imaginii,sau ochelari cu brate reglabile care impiedica patrunderea luminii.

Parerile producatorilor de jocuri video despre tehnologia 3D sunt impartite.Cei de la Nintendo spun ca nu au incredere in aceasta tehnologie si nu cred ca se va impune in fata jocurilor video normale, in timp ce Sony este dispus sa investeasca masiv in dezvoltarea tehnologiei.

Personal cred ca pentru cei pasionati, jocurile 3D sunt mult mai captivante, iar pentru producatori sunt o sursa importanta pentru majorarea vanzarilor in anii urmatori.



MARKET 8

Showroom-ul de design interior Market 8 este incapsulat intr-un spatiu larg, care cuprinde si o cafenea si un restaurant la parter. In cei peste 750 mp ai Market 8, reprezentand parter, etaj si mansarda remodelate prin interior al constructiei, sunt prezentate obiecte de mobilier pentru amenajari specifice unui living, unui dormitor, unei bucatarii, unei bai etc., adaugand accesorii de tipul corpurilor de iluminat. Per ansamblu, spatiul exprima excentricitate, atitudine si este cu siguranta intrigant, mai ales in zona care conciliaza noul cu vechiul – piese de mobilier stil cu tapiterie pop in culori neconventionale. Siteul arata impecabil, pe fond inchis, fiind continuu actualizat. (site: www.market8.ro), si se adreseaza persoanelor cu un statut social si un nivel al venitului ridicat. S-a pornit de la un simplu showroom de prezentare a proiectelor de design interior si s-a ajuns la un restaurant ce concureaza cu locatiile de top din Bucuresti. Toate acestea datorita Venerei Arapu, preocupara de arta, ce a imbinat in mod ciudat dar cu succes un magazin de design interior cu un restaurant de lux. Restaurantul se adreseaza persoanelor cu venituri mari, la fel ca si showroom-ul. Astfel, Venera Arapu a reusit ca prin clientii restaurantului sa atraga si posibili clienti pentru proiectele de design interior.
http://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/94893/Un-restaurant-pe-saptamana-Market8-feminismul-in-fiecare-coltisor-o-cronica-subiectiva.html

Un apartament personalizat prin mobilier

Mobilierul si accesoriile de interior au, printre altele, capacitatea de a ilustra personalitatea, stilul dar si statutul social al posesorilor. Nimeni nu poate spune cu adevarat ce este stilul, sau cum poate fi imprimat un stil personal intr-o locuinta. Moda poate dicta o tendinta, dar nu poate descoperii stilul personal, nu poate propune spatii interioare dupa trendul vremurilor. Din acest motiv, design-ul interior isi propune sa creeze spatii dupa stilul personal al fiecaruia, dupa dorintele, optiunile si personalitatea fiecaruia. Majoritatea oamenilor tind sa-si mobileze singuri apartamentul/ casa insa se descurca destul de greu intr-un spatiu deja compartimentat. aici intervin firmele specializate, care pe langa mobilarea propriu-zisa a spatiul vin cu noi idei pentru accesoriile din casa, aleg luminile, finisajele in concordanta cu personalizatea proprietarilor si cu restul mibilei.

Fiecare persoana percepe diferit forma, lumina si culoarea unui spatiu sau a unor obiecte din acel spatiu. Toate elementele auxiliare mobilierului ( perdele, covoare, tapiterii, lampi, tablouri, etc) sunt dependente de culoare si lumina. Fiecare spatiu, fiecare colt al casei este defapt un mic univers si reflecta o parte din modul de viata si personalitatea noastra. in ultima vreme designul interior a luat amploare si in Romania, iar firmele specializate creeaza cele mai reusite proiecte de interior reusind sa armonizeze optiunile clientului cu stilul modern si functionalitatea.


Wikipedia a implinit 10 ani

Enciclopedia online Wikipedia, o enciclopedie libera multilingva creata de voluntari, a implinit sambata 10 ani de la infiintare. Proiectul Wikipedia, o enciclopedie libera multilingva creata de voluntari, a fost lansat in limba engleza pe 15 ianuarie 2001, ajungand in prezent la peste 17 milioane de articole in 270 de limbi. Aceasta crestere spectaculoasa a facut ca Wikipedia sa devina al cincilea cel mai vizitat site web din lume, cu peste 410 milioane de vizitatori in fiecare luna (comScore, noiembrie 2010), informeaza reprezentantii Wikipedia Romania.

Wikipedia in limba romana a fost lansata in luna iulie 2003, iar in prezent, aceasta contine peste 150.000 de articole si are peste 1.200 de redactori activi. Wikipedia in limba romana a fost printre primele site-uri de limba romana care sa foloseasca in mod exhaustiv diacritice in continut, iar in anul 2010 a devenit primul site major care sa foloseasca diacriticele strict corecte in limba romana.

Cu ocazia acestei aniversarii, editorii si cititorii Wikipedia de pe intreg mapamondul se vor reuni in peste 300 de orase ale lumii pentru a sarbatori Wikipedia. De la o conferinta in New York la un concert in Praga, de la lansarea unui nou proiect scolar in Nairobi la o vizita a muzeelor din Amsterdam, de la o bere in Bucuresti pana la o vizionare de filme in Tel Aviv, toate aceste evenimente sunt organizate de voluntari si fundatii afiliate. Oricine poate participa la aceste evenimente, ele reflectand diversitatea comunitatii de utilizatori. In Romania sunt planificate intalniri in Arad, Bucuresti, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti si Sibiu.

Wikipedia si proiectele infratite sunt site-uri publice, in care oricine poate modifica aproape orice pagina in orice moment, printr-o tehnologie numita wiki ("rapid" in limba hawaiana). Utilizatorii colaboreaza la scrierea articolelor, avand posibilitatea de a le dezvolta si retusa succesiv. Comunitatea utilizatorilor a cazut de acord asupra unor standarde de calitate si metode de lucru; de exemplu, articolele referitoare la subiecte delicate trebuie sa reflecte toate punctele de vedere ale specialistilor. Editarile efectuate din greseala sau din rautate sunt anulate rapid de ceilalti editori.

Tot continutul Wikipedia este acoperit de o licenta ce asigura oricui dreptul de a copia, modifica si redistribui continutul Wikipedia cu orice scop, chiar si comercial, cu singurele conditii de a oferi mai departe materialele sub aceeasi licenta si de a credita contribuitorii proiectului, respectiv Wikipedia, ca sursa. In acest fel, toate materialele vor ramane libere si gratuite.

Wikipedia este operata de Fundatia Wikimedia, o organizatie internationala non-profit, creata in 2003, special pentru a gestiona proiectele existente. Fundatia are sediul in San Francisco, California, SUA si filiale in 27 de tari si teritorii. Discutiile despre crearea unei asociatii Wikimedia locale in Romania sunt in desfasurare. Operatiunile Fundatiei Wikimedia sunt sprijinite financiar prin donatiile cititorilor si contribuitorilor la proiectele Wikimedia. Ultima campanie de donatii s-a incheiat recent, Fundaria reusind sa stranga o suma record, de peste 16 milioane de dolari.

Sursa: HotNews.ro

Buy-back pentru magazinele virtuale romanesti

In premiera pe piata solutiilor software pentru comert electronic, ContentSpeed lanseaza campania de imbunatatire a calitatii magazinelor virtuale autohtone.
Prin sistemul buy-back magazinul vechi va fi evaluat din punct de vedere al facilitatilor, al design-ului si al optimizarii pentru motoarele de cautare. In urma evaluarii vechiul magazin va fi rascumparat pentru o suma variabila intre 100 si 500 euro, care va fi scazuta din avansul pe care clientul urmeaza sa il plateasca pentru noul sau magazin.
In urma evaluarii fiecare potential client, ce opteaza pentru buy-back, va primi:
  • tabelul comparativ al facilitatilor ContentSpeed Shop cu cele ale magazinului inlocuit
  • evaluare a design-ului, de catre departamentul de marketing
  • evaluarea optimizarii pentru motarele de cautare
  • valoarea propusa pentru buy-back, insemnand parte din avansul pentru noul magazin.

Consider ca sistemul buy-back este o modalitate buna de a-ti deschide un nou magazin online in conditiile in care la cel vechi nu te mai multumeste grafica sau functionalitatea acestuia. ContentSpeed ofera posibilitatea sa schimbe solutia intr-una mai performanta si cu o rata de conversie mai buna a vizitatorilor in cumparatori, oferind si o reducere substantiala.