marți, 18 ianuarie 2011

Britanicii au inventat tancurile complet invizibile

Un sistem sofisticat de senzori va fi montat la suprafata tancurilor si va procesa date pentru a recrea culori si forme din mediul in care ruleaza vehiculele.

Vehiculele blindate se vor folosi de o noua tehnologie, "e-camuflaj", capabila sa elibereze o forma de "cerneala electronica", de natura sa confere tancului o textura "invizibilă".

Sistemul exista pe hartie, iar cercetatorii de la BAE considera ca tehnologia va functiona si in practica.

Planul tancurilor invizibile nu este o initiativa izolata a companiei britanice de tehnologii militare, ci doar parte a unui proiect mult mai cuprinzator, ce are in vedere o adevarata revolutie a felului in care se vor desfasura conflictele armate din viitorul apropiat.

Avand in vedere ca investitia este totusi mare pentru a crea aceste tancuri, nu mi se pare a fi o investitie buna. Daca tot investesc in echipamente de razboi, pentru viitoarele conflicte armate ar putea investii in alte metode si strategii, sau in loc de tancul invizibil ar putea crea un avion invizil, in atacurile inamice.

Ideea de "invizibil" este totusi una buna daca ne gandim la conflicte si razboaie. Arme invizibile, avioane invizibile...


Prototipul tancului invizibil prezentat de BAE Systems

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu