miercuri, 19 ianuarie 2011

Eliminarea butonului "Ma simt nococos" - aduce bani pentru Google


Google a lansat in luna septembrie a anul trecut "Instant Search"o optiune ce sa activat pe pagina de cautare Google, care permite afisarea rezultatelor pe masura ce utilizatorul tasteaza cea ce cauta, eliminand astfel butoanele: "Search" si "I'm feeling lucky".
Aceste butoane sunt existente pe pagina Google dar nu mai sunt folosite deoarece optiunea Instant Search afiseaza rezultatele pe masura ce utilizatorul tasteaza ceea ce cauta.
Compania sustine aceasta optine deoarece se reduce timplul de cautare, conforma calculelor Google, cei care folosesc aceasta optiune castiga in medie intre 2 si 5 secunte pe fiecare sestiune de cautare, ajungand pana la 3,5 milioane de secunde pe zi, daca se insumeaza numarul total al utilizatorilor.....dar ca ori ce companie care exista pe piata .....cauta profit......astfel in acest mod compania Google castiga peste 100 milioane de dolari. In momentul cand utilizatorul foloseste butonul "Ma simt norocos" este redirectionat catre prima pagina a cautarii fara sa mai vada si restul de rezultate unde se afla si reclame din care Google castiga bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu