luni, 20 iunie 2011

Comert Electronic nr.1 > eBay

eBay este in momentul de fata cel mai mare mediu organizat in care utilizatori din toata lumea (persoane fizice sau companii) pot publica anunturi in legatura cu produse, pot licita pentru alte produse, le pot vinde si pot incasa banii. Avantaje pro si contra ebay:

PRO:
  1. Preturi avantajoase, uneori de 2 3 ori mai mici fata de cele din tara, mai ales de la comerciantii din zonele de productie a produsului (China , HK, Australia, etc.)
  2. Variatie foarte mare de produse, peste 1 000 000 de produse in orice categorie, gasesti aproape orice produs fabricat oriunde in lume.
  3. Cautarea prin miliarde de magazine intr-o singura secunda, fara cozi, fara trafic, fara stress…
  4. Plata sigura, rapida si eficienta – Paypal iti asigura pana la 20 000 euro compensatii in cazul in care nu primesti comanda dorita.
CONTRA:

  1. Durata transportului (in UE 4 – 7 zile muncitoare, China 10- 15 zile muncitoare)
  2. Incertitudinea ca va ajunge produsul pe care l-ai comandat (dar de obicei aceasta frica este falsa in 99% din cazuri, as spune chiar 100% deoarece nu am avut nici un caz in care sa nu se primeasca produsul comandat)
In concluzie: Sistemul E-payment ( plata online ) a mers cale lunga ca sa ajunga in stadiul in care se afla acum. Este mai sigur, mai rapid si mai eficient

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu