marți, 14 decembrie 2010

Radio Online

Internet radio, cunoscut si sub denumirea de radoi web, radio net, radio streaming, sau radio-e, este un serviciu audit transmis prin internet. Radio prin internet implica streaming media prezentand ascultatorilor cu un flux continuu de audio care nu poate fi intrerupt sau rejucat, la fel ca mass-media audiovizulae traditionale. Multe servicii de radio pe internet sunt asociate cu un post de radio traditional.
Streaming
Tehnologia streaming este utilizata pentru a distribui radio pe internet, utilizand un in tipic un codec audio. Formate streaming audio: MP3, OGG Vorbis, Windows Media Audio, Real Audio si HE-ACC. Datele audio sunt in continua transmisie streaming prin retea locala sau internet in TCP sau UDP. Ele sunt transmise pachete, iar mai apoi sunt reamsamblate la receptor si ajung cu o mica intarziere, numita lag.
Eu sunt foarte incantat de posturile de radio care emit pe internet. E mult mai usor si pentru posturi din punct de vedere financiar si in acest fel multi tineri care au talent sa devina dj de radio. In asa fel poti sa asculti radio linistit fara sa mai fi deranjat de sirul lung de reclame, care sunt difuzate pe posturile de radio, care emit prin unde fm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu