sâmbătă, 18 decembrie 2010

Internet pe mobil în România

Cum ofertele de internet mobil devin din ce în ce mai tentante(unele chiar gratuite!), în curând vom intra pe internet mai mult de pe telefonul mobil decât de pe calculator. Conform comunicatului de presă publicat de Voxline. se estimează că până la sfărșitul anului 2010, unul din trei români va accesa internetul utilizând telefonul mobil.

Ce fac românii pe internetul mobil? Majoritatea navighează pe web pentru căutări și pentru a-și verifica e-mailul și pentru a socializa. De asemenea, ei downloadează muzică, poze, diferite fișiere. Site-urile de stiri stau cel mai bine la capitolul prezenţă pe mobil. Putem accesa realitatea.mobi, ziar.com, antena3.ro, m.sport.ro și multe altele. Și pentru divertisment există câteva variante, ca femeia.ro, mtv mobile, shopmibile.ro, ș.a.m.d.

Deşi majoritatea site-urilor pot fi încărcate cu uşurinţă de browserele de tefefoane mobile, este de preferat ca site-urile să fie optimizate pentru telefon. Printre avantajele site-urilor optimizatese numără următoarele: se încarcă mult mai repede şi se vede mai bine pe display-ul de mici dimensiuni al dispozitivelor mobile.

Din păcate însă, în România, numărul site-urilor adaptate special ecranelor de mici dimensiuni ale telefoanelor mobile, este foarte mic. Momentan, se pare că nu există interes din partea firmelor românești de a se promova prin intermediul internetului mobil. Companiile încă nu realizează ce oportunitate imensă o reprezintă acest mediu.

Surse:

http://www.businessmagazin.ro/business-hi-tech/it/mirajul-internetului-mobil-7752318

http://www.mediafax.ro/economic/unul-din-trei-romani-va-accesa-internetul-utilizand-telefonul-mobil-in-2010-5129572

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu