joi, 14 iunie 2012

Art. 4 I LIKE IT!!!


          Pentru inceput sa va explic mai pe indelete ce sunt codurile QR (asta in cazul in care nu stiti deja). Codul QR (quick response) este reprezentat de o gama de standarde de codare cu forma de bare bidimensionale (cod matrice). Sunt utilizate de regula pe telefoanele mobile de tip smartphone, deoarece aceste coduri pot reprezenta adrese de site-uri. 
          Aceste coduri au acces rapid la diverse site-uri dorite de utilizatori, iar singurul lucru pe care acestia trebuie sa-l faca pentru a accesa pagina dorita este acela de a scana codul QR cu ajutorul camerei foto din telefonul sau mobil. Aceste coduri sunt foarte utile celor care poseda smartphone-uri si sunt practice mai ales in momentul in care adresele URL sunt lungi iar tastarea acesteia ar necesita mai mult timp, pe cand printr-o simpla fotografie poti accesa site-ul dorit.

          Mai multe companii din lume au inceput sa utilizeze aceste coduri, iar succesul utilizarii lor nu a intarziat sa apara. O campanie care mie mi-a atras atentia in mod special a fost, una realizata in Spania de lantul de retail Diesel. Compania a realizat coduri QR pentru diferite produse, in momentul in care clientii fotografiaza aceste coduri, intra automat pe o pagina de facebook unde pot da Like, la produsul respectiv. 
          Cei de la Diesel au inteles importanta retelei de socializare `Facebook` in viata clientilor sai si asa au facut legatura cu aceste coduri. Daca oamenilor le place din ce in ce mai mult sa impartaseasca din momentele vietii lor, sau din lucrurile pe care le place sa le faca, cei de la Diesel le-a oferit clientilor sai sansa de a spune celor din jur printr-o simpla fotografie, care este perechea de blugi favorita.

       In Romania utilitatea acestor coduri nu este tocmai cunoscuta cu atat mai putin utilizata, insa aceste coduri fac parte dintr-o tehnologie portabila care faciliteaza accesul la informatii relevante, economisind timp pentru consumator. 
          Ca si idee de final nu pot spune decat ca aceste coduri m-au facut sa-mi doresc sa fiu posesoare a unui smartphone si bineinteles sa intalnesc din ce in ce mai multe coduri QR in `drumul` meu. I LIKE IT!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu