duminică, 1 ianuarie 2012

Nike tocmai a facut-o

Unul dintre cele mai mari branduri din lume, Nike, si-a deschis un cont Twitter cu acelasi nume Joi, 29 decembrie 2011.
Vineri dupa-amiaza, contul avea in jur de 14.000 de followers (adepti), inclusiv nume de sportivi mari precum Tiger Woords, Lance Armstrong si Steve Nash. Simply Measured (o companie de analize social media) a creat o lista cu cei mai mari followers Nike in graficul de mai jos. Impresionant este faptul ca in doar 24 de ore, Nike a strans mai multi followers decat principaul sau competitor, Adidas.
Primul tweet Nike a fost o instagrama (cauta “instagram” pe wikipedia) cu fondatorul companiei, Bill Bowerman, si citatul sau: “Daca ai corp, esti un sportiv”. Instagrama este cea de mai jos:
Purtatorul de cuvant Nike, Heidi Burgett, a declarat ca compania a decis sa lanseze contul Twitter in aceasta perioada pentru ca se apropie Anul Nou (asta se intampla joi). “Momentul lansarii @Nike are putin de a face cu ideea de a incepe Anul Nou asa cum trebuie – atat pentru Nike cat si pentru sportivi pe care dorim sa-i inspiram,” a declarat Burgett.
Nike are deja mai multe “feed-uri” Twitter pentru diferite tipuri de sport printre care fotbal (american si european), baseball sau tenis. “Am invatat multe de la aceste conturi si dialogul bi-directional a fost foarte benefic in a ne ajuta sa ne intarim relatiile cu sportivii de toate nivelurile din toata lumea,” a adaugat Burgett.
Ce credeti? A intarziat Nike in jocul asta sau a nimerit Twitter-ul exact cand trebuia?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu