duminică, 5 decembrie 2010

Ce este un motor de cautare



Motoarele de cautare au aparut undeva prin 1990 cand a fost creata o unealta de cautare numita “Archie”, scopul ei fiind de a cauta prin informatiile de pe serverele protocol.
Motoarele de cautare servesc scopului de a indexa milioanele de pagini de pe World wide web. In momentul cautarii unui cuvant sau o fraza, motorul de cautare scaneaza intreaga baza de date, si “iti trimite” ca rezultat o lista cu paginile considerate cele mai relevante cautarii respective.
In 1994 si 1995 au aparut trei motoare de cautare importante – AltaVista, Lycos si crawler.com/”>WebCrawler – promitand baze de date cat mai mari cu sit-uri, si utilizare la folosire.
Astazi motoarele de cautare se afla intr-o intensa competitie. In momentul actual exista pe internet cateva sute de motoare de cautare, dar doar cateva majore.Acest mic grup de motoare de cautare este responsabil pentru mai mult de 90% din toate cautarile de pe internet.
Daca vrei sa obtii o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare atunci trebuie sa fii sigur ca site-ul tau este proiectat in asa fel incat motoarele de cautare sa il gaseasca ca fiind relevant pentru cuvintele cheie si frazele dupa care vrei sa fie gasit.


http://www.deeasoft.com/ce-este-un-motor-de-cautare.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu