vineri, 10 decembrie 2010

Pentru Microsoft începe o nouă eră cu Windows Phone 7

Microsoft a lansat recent Windows Phone 7, cel mai nou sistem de operare pentru telefoane mobile. De ce un nou început? Deoarece acest nou sistem de operare este scris de la zero, diferit de versiunile anterioare. Inovația constă în faptul că organizarea este realizată pe hub-uri de navigare, nişte căsuţe dreptunghiulare de dimensiuni destul de mari, care înglobează diverse aplicații. Printre alte noutăți regăsim și suita Office Mobile 2010, motorul de căutare Bing, integrarea XboX Live şi a Zune Media, Windows Live, Facebook şi serviciul Find My Phone.

Totuși, acest program are și multe minusuri. Browser-ul este un Internet Explorer 9 simplificat, fără suport Flash şi cu numeroase alte limitări. De asemenea nu există posibilitatea de a face copy/paste, de a realiza apeluri video prin 3G și de a trimite fişiere prin Bluetooth. Funcțiile care îi lipsesc și care sunt foarte cerute de utilizatori, fac ca acest program să pară un mic copil pe lângă cele oferite de Apple sau Google Android.

La nivel global, lansarea Windows Phone 7 este sprijinită de 60 de operatori de telefonie mobilă din 30 de țări. În România, abia spre sfârșitul anului 2010, vor fi lansate primele telefoane mobile care au Windows Phone 7, realizate de LG, HTC și Samsung

Cu o investiție de circa 400 de milioane de dolari în marketing și promovare, Microsoft se așteaptă să își crească vânzările semnificativ. Deși el a fost primul producător de software care a lansat un sistem de operare pentru mobile acum 10 ani, dupa apariția terminalului iPhone şi a sistemului de operare Google Android, cota sa de piață a scăzut foarte mult, chiar pâna la 7% în prezent.

Credeți că Microsoft va reuși să țină pasul cu competitorii săi și să câștige teren în fața acestora cu noul produs? Eu cred că nu, în situația în care până ce vor fi făcute update-urile necesare acestui sistem ca să ajungă măcar la nivelul celor existente pe piață, vor apărea cu siguranță altele mai bune și mai greu de egalat.

Surse:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/windows-phone-7-ultima-sansa-pentru-microsoft-908730.html

http://www.go4it.ro/software/windows-phone-7-in-romania-un-sistem-nou-nout-cu-bune-si-rele-7470061/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu