vineri, 4 februarie 2011

Google Latitude - pas mare in spatiul serviciilor bazate pe localizare

Nou lansata aplicatie Google Maps 5.1. pentru Android face ca serviciul Google Latitude sa fie din ce in ce mai apreciat de utilizatori. Astfel utilizatorii pot acum nu doar sa impartaseasca locatia pe baza coordonatele de latitudine si longitudine marcate printr-un punct ci si sa afiseze o fotografie si o legenda aferenta acesteia. In opinia mea, faptul ca aplicatia a fost actualizata va duce la imbunatatirea perceptiei utilizatorilor asupra acesteia. Faptul ca Google a adaugat si posibilitatea de a primi notificari atunci cand utilizatorii ajung la locatia dorita constituie de asemenea un plus fata de celelalte retele concurente.

Celelalte functii suplimentare introduse precum posibilitatea de a da check-in-uri automate pentru anumite locatii alese de utilizatori dar si posibilitatea de a da check-out astfel incat sa se elimine unul dintre dezavantajele principale ale retelelor de localizare, reprezinta intr-adevar o evolutie a serviciului. Datorita faptului ca Google va oferi si stimulente sunt forma anumitor statuturi precum "Regular", "VIP" sau "Guru" va atrage cu siguranta si mai multi utilizatori.

Desi concurenta in randul retelelor bazate pe localizare este una acerba, iata ca Google Latitude reuseste sa ne surprinda din nou printr-o combinatie de caracteristici inedite! Asteptam si alte propuneri din partea sa!

Sursa:

http://venturebeat.com/2011/02/01/google-latitude-check-in

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu