duminică, 21 noiembrie 2010

Facebook își va lansa propriul serviciu de e-mail

Facebook-ul a devenit în ultimii ani o amenințare demnă de luat în considerare pentru mari jucători ai domeniului online. Mai nou, rețeaua de socializare devine un rival de temut pentru companiile Google și Yahoo! prin pregătirea pentru lansarea celui mai nou serviciu al lor, serviciul de e-mail. Prin intermediul acestuia, utilizatorii își vor putea crea adrese de e-mail cu domeniul @facebook.com. Până în prezent prin intermediul rețelei de socializare se puteau și se pot trimite în continuare mesaje între utilizatori, dar acest serviciu nu are termen de comparație cu mailul dezvoltat de cei de la Gmail, Yahoo! sau Hotmail (Microsoft). Pe fondul pregătirilor pentru lansarea serviciului de e-mail, Facebook va investi 450 de milioane de dolari într-un nou centru de date în Carolina de Nord.

Proiectul Titan, respectiv denumirea populară de "Gmail killer" este denumirea proiectul dezvoltat de cei de la Facebook. Acest proiect secret al reţelei de socializare este mai mult decât o extensie a chat-ului existent pe fiecare pagină a utilizatorilor. Prin introducerea serviciile de e-mail pe platformă, reţeaua socială va ieşi din mediul închis în care funcţiona până acum. Compania se reorientează și se adresează prin acest serviciu și celor care nu sunt utilizatori ai rețelei, aceștia putând interacționa cu cei ce au deja creat un cont. Schimbarea este radicală dacă ne gândim că până acum politica site-ului era de a atrage noi utilizatori și de ai păstra.  

Un avantaj al rețelei în crearea noului serviciu de e-mail poate fi cantitatea uriașă de date pe care o deține despre fiecare utilizator activ. Astfel ar putea pune în noul mail pe poziții prioritare mesajele de la oamenii cu care respectivul corespondează cel mai des.

O dată cu dezvoltarea acestui proiect, rivalitate Google-Facebook a devenit tot mai acerbă. Reacția Google la aflarea veștii noului proiect a fost una destul de violentă, nu a mai permis persoanelor care se înscriu pe Facebook să afle care dintre prietenii lor care au o adresă de Gmail se găsesc pe reţeaua de socializare. Însă aceste reacții vor trebui să fie susținute de noi proiecte pentru a putea rămâne competitiv pe piață. Google va trebui să vină cu ceva nou, ceea ce, potrivit ultimelor zvonuri se pare că va face. Se zvonește că Google ar avea în plan construirea unei rețele de socializare. Astfel lupta companiilor continuă.. 

Noul serviciu de e-mail este un pas important făcut de cei de la Facebook și cred că este destul de greu de dezvoltat deoarece lumea este obișnuită cu variantele mai clasice de e-mail ce au fost amintite mai sus și în plus sunt foarte multe persoane reticente la acest lucru. Am citit diverse postări și commenturi la articole unde era exprimată retincența vizavi de noul serviciu pentru simplul fapt că nu oferă siguranță. În plus facebook-ul a fost conceput ca o rețea de socializare ce are anumite funcții ce i-au consacrat notorietatea. Însă, după trendul rapid pe care a intrat piața online, nimic nu este imposibil și cine știe, se poate ca în câțiva ani să avem chiar noi, utilizatorii rețelei de socializare, propriile adrese de e-mail cu domeniul @facebook.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu