joi, 19 ianuarie 2012

Art 7

In 2011, tentativele de frauda la plata pe internet au scazut cu 15% fata de 2010, potrivit unui raport al procesatorului de plati online ePayment. Astfel, sistemul anti-frauda al companiei, avand in centrul sau departamentul anti-frauda care lucreaza 24/7/365, a protejat magazinele online de pierderi de aproximativ 520.000 de euro, in fiecare luna fiind identificate in medie 400 de tentative de frauda.Mai mult, la numarul tentativelor de frauda identificate automat sau manual de catre specialistii ePayment in securitate la plata online, se adauga un numar mediu de peste 15.000 de incidente de plata procesate de catre operatorii companiei in 2011.

Principalele tipuri de incidente intalnite de catre operatorii de la ePayment Hotline in 2011 au fost legate de:

- Neautorizarea unei tranzactii online (introducerea gresita a datelor de card, fonduri insuficiente, banca refuza tranzactia, cardul are o limita de suma pentru tranzactii online etc.).

- Incidente legate de 3D Secure (cum se stabileste parola sau cu cine? cum functioneaza?).

- Detalii legate de comanda/plata online (verificarea detaliilor din comanda, clientul doreste sa se asigure ca plata este finalizata etc.).

In ceea ce priveste tentativele de frauda, domeniile cele mai interesante pentru cei care au incercat sa pacaleasca vigilenta sistemului de securitate ePayment au fost: telecom (41% dintre incercari s-au indreptat catre acest domeniu, favorite fiind aici site-urile pentru reincarcarea cartelelor prepay), servicii turistice (22%) si alte servicii (13%).

Cele mai putin predispuse domenii la incercarile de fraudare au fost retail IT&C, divertisment si plata de utilitati, fiecare dintre ele insumand intre 1 si 4% din totalul incercarilor de frauda.

Cardurile folosite in tentativele de frauda sunt emise in proportie de 38% din Statele Unite, 21% din Romania, 10% din Italia, 10% din Marea Britanie. Restul cardurilor folosite in incercarile de a depasi sistemul de securitate ePayment au fost emise din Franta, Australia, Germania, Brazilia si Canada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu