luni, 16 ianuarie 2012


VII. SECRETELE SUCCESULUI BRANDULUI PERSONALITATII:

JACK DANIEL’S

Unul dintre secrete ar fi marketingul companiei cat si calitatea prodului in raport cu pretul.

Din ansamblul elementelor de marketing putem identifica site-ul www.jackdaniel’s.com.

Cum am putut observa si din articolul urmator site-ul este foarte bine structurat iar din punct de vedere al esteticii arata foarte bine.

Sunt dedicate ample spatii din site personalitatii omului Jack cat si altor aspecte precum distileriei insa chiar si acolo sunt oferite informatii despre intemeietorul ei eponim.

De pilda, aflam ca acesta si a pierdut controlul la un moment dat si a lovit cu piciorul casa de bani din biroul sau. Initial doar a schiopatat putin dar suferinta s-a accentuat pe masura ce s-a instalat cangrena.Piciorul a inceput sa doara din ce in ce mai tare , infectia extinzandu-se, si la sase ani dupa incident , a decedat.

Cu toate acestea, brandul Jack Daniel’, la aproape un secol de la moartea acestuia , se afla intr-o stare de sanatate mult mai buna.

Secretele succesului pe langa cel de sus ar fi:

PERSONALITATE-Jack Daniel’s are o personalitate bine conturata, care atrage consumatori diferiti,din motive diferite.

NUME-Brandurile numite dupa fondatorii lor au un inceput promitator in privinta dobandirii personalitatii. Prin materialele publicitare cat si prin site, compania a subliniat aceasta legatura puternica , rezultand faptul ca omul Jack Daniel’s si brandul Jack Daniel’s au aceasi identitate.

PLACERE-Consumatorii spun de adesea ca whisky-ul are un gust foarte placut, effect al procesului special de distilare dezvoltat de Daniel.

La aceste reactii se adauga si companiile publicitare realizate in culori calde, naturale, accentuand sugestia traditiei din Sudul American.

Site-ul mai are in plin plan si aspecte ale brandului precum:

1.Specificul bauturii este dat de un process special de filtrare a apei prin carbine de lemn.

2.In 1895 un vanzator al companiei Alton Glass din Illiinois i-a prezentat lui Jack Daniel’s designul unei sticle unice, noi, neincercate pe piata: o sticla patrata cu un gat subtire. Aceasta sticla patrata a ramas un simbol al calitatii brandului.

3.Jack Daniel’s a fost primul producator de bauturi alcoolice care si-a inregistrat distileria in 1866, aceasta devenind cea mai veche distilerie declarata din Statele Unite.

Utilizarea unor elemente tehnice corecte şi complexe poate fi inutilă în asigurarea unui succes pentru site-ul www.jackdaniels.com dacă acesta este dificil de utilizat de către un utilizator tipic. Aceasta se traduce printr-o preferinţă pentru o navigabilitate uşoară, cu posibilitatea de a găsi cu uşurinţă informaţia de contact, în cazul în care utilizatorii au cereri adiţionale.

O navigaţie facilă în interiorul site-ului www.jackdaniels.com presupune realizarea de instrumente clare şi eficace de navigare în fiecare pagina. În termeni generali, aceasta ar presupune existenţa unei hiperlegături vizibile către pagina de întâmpinare a site-ului (index, default sau home) în toate paginile acestuia, existenţa unei hărţi sau a unui index pentru site, pentru a le permite utilizatorilor să se orienteze rapid în site, existenţa unor meniuri desfăşurate în pagină, de tipul Jack Daniel’s-----Subiecte-----Arbore Genealogic pentru ca utilizatorii să aibă o idee generală despre locul în care se găsesc în interiorul site-ului, respectiv disponibilitatea unui motor de căutare în interiorul site-ului, pentru a permite utilizatorilor să găsească rapid informaţiile căutate.

Mai mult, pentru comoditatea şi o bună orientare a utilizatorilor, este necesar ca elementele de navigaţie (hiperlegături, butoane, bannere, meniuri) să se afle în aceiaşi zonă pe toate paginile din site. Per total, este necesară evaluarea uşurinţei cu care utilizatorii pot accesa conţinutul site-ului, structura de navigaţie fiind cât mai intuitivă şi accesibilă. În sfârşit, paginile aflate pe acelaşi nivel în structura ierarhică a site-ului, ca şi nodul rădăcină (pagina de întâmpinare) şi nodurile frunză (paginile de pe ultimul nivel ierarhic) ar trebui sa fie posibil de accesat direct din fiecare pagină a website-ului. Ceea ce in site-ul www.jackdaniels.com asa s-a si intamplat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu