vineri, 7 ianuarie 2011

Masinile anului 2011- Noul Passat


Printre lansarile din 2011 se numara si cateva modele care vor starni un interes deosebit pe piata romaneasca.
Anul acesta se remarca trei tendinte: masinile mici si compacte preiau tot mai multe elemente premium, masinile medii aduc tehnologii care pareau SF pana in urma cu cativa ani, iar consumul de carburant se reduce mai ales prin aparitia de motorizari turbo de putere mare obtinuta dintr-o cilindree mica.
Liderul segmentului mediu a ajuns la a saptea generatie, iar acest lucru aduce cu sine o improspatare a platformei tehnice a noului Passat si o crestere generala in calitate. Nemtii au hotarat sa pastreze o forma clasica, cu linii doar putin mai barbatesti decat ale precedentei generatii si cu un interior sobru si minimalist.
Disponibil inca din ianuarie 2011, noul Passat porneste de la 20.393 euro in Romania pentru versiunea 1.4 TSI 122CP Trendline. Printre atuuri se numara spatiul interior, raportul bun intre cilindree, performante si pret al motoarelor pe benzina, precum si dotarile generoase inca din echiparea de intrare in gama. Ramane de vazut daca fiabilitatea componentelor tehnice si calitatea materialelor de la interior au crescut indeajuns pentru a pastra conducerea in segment.
Initial model 2011 putea fi considerata masina lansata in al patrulea trimestru 2010, la saloanele auto din perioada aia. Dar mai erau si alte saloane, mai devreme. Si incetul cu incetul s-a ajuns fiecare sa lanseze cand vrea, pana cand s-a hotarat - cel putin in US - ca de la 2 ianuarie 2010 masinile pot fi considerate model 2011.
In opinia mea cred ca creatorii de autoturisme se orienteaza foarte bine cand aleg sa produca si sa comercialize masini cu cilindree mai mica , in conditiile in care carburantii se scumpesc in anul 2011 si conditiile de trai devin din ce in ce mai grele, potentialii clienti au nevoie de masini care sa consume rezonabil. Poate in felul asta producatorii si dealerii de masini se vor bucura de vanzari mari si o cifra de afceri considerabila pentru anul 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu