joi, 6 ianuarie 2011

Renault, victima unei tentative de spionaj industrial


Renault a concediat la inceputul acestui an trei directori suspectati de spionaj. Constructorul francez se teme ca planurile sale de dezvoltare a vehiculelor electrice sa nu fie deja puse in pericol. 4 miliarde de euro a investit Renault in dezvoltarea modelelor electrice.

Renault isi vede pus in pericol proiectul sau de dezvoltare a vehiculelor electrice, dupa o tentativa de spionaj industrial. Constructorul francez a concediat recent trei directori de teama unor scurgeri de informatii privind programele sale de dezvoltare a unor modele electrice noi.

Caroline De Gezelle, purtatorul de cuvant Renault, a declarat oficial ca in data de 3 ianuarie trei persoane cu drepturi de conducere au fost eliberati din functie, fara a-si primi remuneratiile pe luna in curs. Surse citate de agentia France Presse declara ca unul dintre directorii concediati era direct implicat in procesul de elaborare a tehnologiei de propulsie electrica. Se pare ca acest angajat a fost acuzat de spionaj si chiar prins in flagrant.

Personal, eu cred ca in toate companiie mari ar trebui sa se procedeze exact la fel, nu este nevoie de foarte mult pentru ca un plan de dezvoltare bine gandit sa esueze din cauza unor scurgeri de informatii catre concurenta. Sunt multe cazuri de scurgeri de informatii care au afectat unele firme ducandu-le chiar la faliment, si nu neaparat numai in domeniul auto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu