vineri, 7 ianuarie 2011

Romania, codasa Europei la shopping-ul online in 2010

Cumparaturile online nu au prins, inca, in Romania. Acesta este un raport Eurostat, care arata ca romanii se claseaza pe ultimul loc in randul europenilor care au facut cumparaturi pe internet, in 2010.
Din cei aproape opt milioane de romani cu acces la internet, doar 4% au efectuat cumparaturi online, in 2010, procentul clasand tara noastra pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste cifrele comertului virtual, potrivit unor date ale biroului european de statistica Eurostat.


Romania este depasita de Bulgaria si de Turcia, state in care 5% din populatia cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani a achizitionat produse online, in 2010. Totusi, comparativ cu 2009, numarul internautilor romani care au efectuat cumparaturi pe internet s-a dublat (de la 2% la 4%).
Nordicii, adeptii cumparaturilor virtuale.


Fruntase in clasamentul european al comertului virtual sunt tarile nordice. Cei mai pasionati de cumparaturile online sunt norvegienii si danezii, 71% respectiv 68% din acestia facand cumparaturi pe internet in ultimele 12 luni, informeaza Daily Business. In top urmeaza britanicii si olandezii , cu 67% si din populatia fiecarui stat activa la shopping-ul online, suedezii cu 66% si luxemburghezii cu 60%.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu