duminică, 22 ianuarie 2012

(2) Cate ceva despre Gala Premiilor eCommerce...


Daca data trecuta vorbeam despre traditie si despre faptul ca din cauza ritmului alert in care traim oamenii apeleaza tot mai des la serviciile online ca sa achizitioneze anumite produse, azi o sa va vorbesc despre faptul ca un magazin online poate demonstra ca este demn de incredere, responsabil, respecta legea si bunele practici in comertul online, daca tine cont de anumite criterii. Cei care le vor respecta vor fii acceptati la GPeC – Academia de eCommerce.

Criterii de preselectie:

  • Afiseaza informatiile de contact –E dreptul consumatorilor sa cunoasca informatii despre activitatea cu care te ocupi, despre locul in care te pot gasi (sediul firmei). Faptul ca datele tale de contact vor putea fi accesate cu usurinta, il face pe consumator sa fie mai increzator in firma ta si in produsele pe care le oferi.
  • Respecta drepturile de autor –Fii original!!! Exista cazuri in care anumite magazine online copiaza continutul altor site-uri. In momentul in care folosesti anumite resurse ale altor site-uri, trebuie obligatoriu sa ai acceptul acestor surse. Nu trebuie incalcata legea copyright-ului.
  • Nu face spam –Magazinele care vor sa participle la Gala premiilor eCommerce, trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu vor trimite mesaje comerciale nesolicitate.
  • Ofera detalii despre tranzactionare –Cumparatorul trebuie sa cunoasca toate detaliile cu privire la procesul de tranzactionare, servicii post-vanzare aferente fiecarei parti, modalitati de livrare puse la dispozitia cumparatorului,, conditii de garantie, etc.
  • Respecta legea –Pentru cei care vor sa se inscrie la GPeC, sunt cateva lucruri, reglementate de legislatia in vigoare, pe care evident trebuie sa le respecte. Spre exemplu existent politicii de returnare in 10 zile a produselor, inregistrarea site-urilor care proceseaza date cu caracter personal la ANSPDCP, afisarea unui link catre site-ul ANPC, magazinele care comercializeaza produse adult trebuie sa afiseze un opt-in inainte de accesarea site-ului.
  • Verifica sa ai un flux de comanda functional –Procesul de comanda trebuie sa fie functional si lipsit de erori pe tot parcursul lui, iar la finalul comenzii cumparatorul trebuie obligatoriu sa primeasca un mail de confirmare.
  • Ai grija de clientii existenti.
  • Spune daca ai marca inregistrata.
  • Vinde produse originale

De ce e important sa respecti aceste reguli? Ei bine ele te vor ajuta sa intri in batalia pentru un premiu oferit de GPeC. Si chiar daca nu vei reusi sa obtii un loc cu numarul 3, sau 2, sau 1, e bine de stiut ca ai fost printre participanti, pentru ca atunci cu siguranta esti o firma/un site care respecta regulile mai sus mentionate, esti demna de incredere si cu sanse mari de castig la o alta editie... to be continued!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu