sâmbătă, 15 ianuarie 2011

De ce a achizitionat Google eBook Technologies

Google a realizat prima achizitie pe anul 2011: eBook Technologies, o companie ce se concentreaza pe distributia hardware si software de e-book-uri si cititori e-book. Termenii tranzactiei nu au fost facuti publici.

Nu este un secret intentia Google de a se dezvolta pe aceast domeniu al e-book; a lansat pana si un managazin online pentru e-books in decembrie anul trecut. Desi nu pare a fi o diferenta mare intre competitori precum Kindle Store si iBooks, Google Books poate fi accesat de pe orice browser web, mobil sau desktop, si permite utilizatorilor sa vizualizeze intreg continutul cartilor scanate, si nu doar unele parti ale textului.

Aceasta tranzactie s-a bazat mai mult pe achizitia de patente, personale si tehnologice, decat pe achizitia de produse hardware si software. Interfata Google e-book este vast superioara celei create de eBook Technologies, iar planul de a lansa un competitor al Kindle este departe de intentia Google (al carui dispozitiv de citire este un model care inca foloseste un modem de 56k si nu are acces WI-FI). Interesul Google pentru detinerea companiei a fost in principal bazat pe „posesia” tehnologiei si a oamenilor care au inventat-o (acestia fiind prezenti pe piata inca din 1998). Cateva din tehnologiile folosite au fost dezvoltate la locurile de munca anterioare (Gemstar-TV Guide and SoftBook Press), eBook Technologies acumuland astfel diverse pantente si drepturi de proprietate pentru anumite tehnologii de-a lungul anilor, lucruri pe care Google le-a putut obtine doar prin achizitionarea companiei...

Sursa: http://mashable.com/2011/01/13/why-google-acquired-ebook-technologies/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu