miercuri, 12 ianuarie 2011

Google Maps cu Street View în România pe iOS

Un articol despre cum este folosita tehnologia si aplicatii diferite gen Google Maps pentru a reda un oras cat mai aproape de realitate. Ii putem spune un fel de turism virtual. Mai jos gasim niste indicatii cum putem face acest "turism virtual".

Chiar dacă serviciul Street View este departe de a fi o stire recentă, faptul că puteţi găsi acum şi câteva oraşe mari din România este o bucurie pentru oricare dintre noi. Interesant este că, fără prea multă vâlvă aplicaţia Maps, nativă pe orice dispozitivă iOS ascunde şi ea accesul la serviciile Street View, nu trebuie decât să urmaţi câţiva paşi simpli.


Nu trebuie decât să intraţi în Maps, să căutaţi locaţia dorită sau să apăsaţi butonul de localizare. După ce v-aţi ales zona, ţineţi 2-3 secunde apăsat degetul pe ecran pentru a creea un ,,Pin”. După această operaţie în partea stângă a respectivului Pin veţi vedea un omuleţ foarte mic desenat. Dacă respectivul omuleţ este roşu atunci aveţi Street View pentru respectiva stradă şi puteţi atinge omuleţul pentru a ,,coborÎ în stradă”. În cazul în care respectiva stradă sau zonă nu a fost încă ,,imortalizată” şi prin acest algoritm respectiva figurină va fi de culoare gri.

Dacă vreţi să vedeţi ce zone apar în mod Street View pe Google Maps, există o hartă accesibilă la adresa:

http://gmaps-samples.googlecode.com/svn/trunk/streetview_landing/streetview-map.html

Până îşi va face apariţia această funcţie şi pe alte terminale decât iPhone, iPad sau iPod Touch, vă puteţi considera privilegiaţi. Dacă vreţi însă să experimentaţi pe PC sau Mac această funcţionalitate merită să ştiţi că este disponibilă şi utilizând orice browser de internet accesând http://maps.google.com/.

Interesanta aplicatie pentru cei care detin iOS.

2 comentarii:

  1. aplicatie e buna sa te orientezi intr-un oras, mai ales daca esti turist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aparitia unor noi tehnologii precum IOS sau smartphone-uri care pot rula tot felul de aplicatii utile sau pentru distractie este din ce in ce mai frecventa pe piata, dovedindu-si rolul pentru care a fost creat, in final doar cele mai interesante combinatii ale acestor tehnologii rezista datorita faptului ca raspunde unor nevoi simple a unui turist, sau chiar pentru cei care locuiesc in orase mari si nu le cunosc, aceea de orientare, un GPS la indemana datorita telefonului mobil si a acestei aplicatii google.

    RăspundețiȘtergere