luni, 10 ianuarie 2011

Viitorul internetului, influentat de o posibila intelegere intre Verizon si Google


Zvonuri cu o posibila intelegere intre Verizon si Google au deschis o adevarata cutie a Pandorei.
Timp de multi ani s-a vehiculat idea ca neutralitatea internetului, mai precis reglementarea largimii de banda pentru terte parti, va ramane neschimbata, dar zvonuri aparute de curand cu privire la o intelegere intreVerizon si Google a pus intreaga lume pe jar.
Potrivit unui material aparut saptamana trecuta in New York Times,Google si Verizon vor anunta o intelegere in curand prin care "Verizon ar putea ar putea permite utilizatorilor sai sa acceseze mai repede internetul daca vor sa plateasca pentru acest privilegiu". Cele doua companii au negat vehement ca vor o asemenea intelegere, dar au recunoscut sa sunt in discutii preliminare si cu alte companii de televiziune, cablu si internet.
Federal Communications Commission, institutia din Statele Unite care reglementeaza toate intelegerile intre diverse companii, a renuntat de mult sa incerce o mediere care sa asigure neutralitatea internetului. Comisia a explicat ca orice intelegere de genul celei zvonite intre Google si Verizon, daca afecteaza neutralitatea internetului, nu va fi acceptata.
Potrivit sfgate.com, orice intelegere va trebui sa fie aprobata de Congresul american, dar acesta a fost reticent in trecut in adoptarea unor masuri legislative cu privire la reglementarea internetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu