miercuri, 12 ianuarie 2011

Kingston: primele kituri de memorie de 8GB care obţin certificarea Intel P67

Compania Kingston Technology a anunţat în cadrul Târgului Internaţional CES 2011 certificarea kiturilor HyperX 2133MHz cu o capacitate de 8GB pentru platforma Intel Sandy Bridge P67.
Kiturile de memorie HyperX T1, alcătuite din câte patru module (modelul Kingston KHX2133C9AD3T1FK4/8GX) sunt primele kituri de memorie cu o capacitate de 8GB care primesc această certificare. Intel a publicat rezultatele certificării XMP aici!

Noile kituri de memorie HyperX de 8GB au fost proiectate să depăşească limitările de memorie ale noilor plăci de bază P67, atât din punct de vedere al vitezei, cât şi al capacității.

Modulele T1 de 2133MHz, ce dispun de un sistem de răcire cu radiatoare înalte proprietare, au trecut de procedurile de testare riguroase, atât ale noastre cât şi ale Intel pentru a primi certificarea XMP.
Memoriile de înaltă performanţă de tip dual-channel cu o frecvenţă iniţială setată la 2133MHz şi 1600MHz au fost proiectate pentru a însoţi noile plăci de bază care folosesc platforma Intel P67 Sandy Bridge dar şi sistemele bazate pe chipset-ul P55.
Memoriile Kingston HyperX beneficiază de garanţie pe viaţă şi suport tehnic gratuit 24/7.

Kingston a folosit în primă etapă plăcile de bază Asus P8P67 PRO şi Gigabyte GA-P67-UD4 pentru testarea cu succes a noilor kituri în cadrul laboratoarelor proprii. După această testare, modulele au fost trimise pentru validare către Intel.

Disponibile imediat, kiturile de patru module 2133MHz cu o capacitate de 8GB vin cu un preţ recomandat de 986.13 lei .
Ediţia specială gri HyperX Genesis este disponibilă în kituri DDR3 2133- şi 1600MHz în capacităţi de 4GB.


sursa: http://www.chip.ro/ces/16072-kingston-primele-kituri-de-memorie-de-8gb-care-obitn-certificarea-intel-p67

Un comentariu:

  1. Kingston se pare ca doreste un upgrade al performantelor noilor calculatoare cu noile kituri de memorie de 8GB. Acest lucru nu surprinde pe nimeni avand in vedere cat au evoluat performatele calculatoarelor in ultmii 15 ani, indraznind sa zic ca era de asteptat ca de la producatorii de componente de calculator sa vina cu imbunatatiri pentru a multumi si cei mai pretentiosi clienti in domeiul calculatoarelor, dar si pentru gameri oferindu-le performante si mai bune de joc si cine stie, poate pe viitor prin combinarea acestor performante tehnice cu tehnologie 3D sa aduca un noi nivel, cat mai apropiate de realizate.
    Cu toate aceste noutati, nu avem cum sa nu ne uitam si la pret, cel de aproape 990 de lei pentru acest kit, care nu este deloc mic. Dar ca orice produs nou este normal, mai asteptam un an sau doi pentru ca si ceilalti producatori de memorii sa vine pe piata si astfel pretul va deveni mai rezonabil.
    Sunt curios de ce configuratie ai nevoie pentru un calculator de ultima generatie si care ar fi costul sau, avand in vedere ca unele super computere ajung si la cateva sute de mii de euro.

    RăspundețiȘtergere