luni, 10 ianuarie 2011

Razboi Facebook vs. Google


Facebook a oferit utilizatorilor sai o solutie dupa decizia Google de a bloca exportul de date de contact: un link care permite utilizatorilor sa-si mute adresele de contact in computer si apoi sa le incarce pe Facebook, scrie BBC News.
Disputa a adus in prim plan rivalitatea dintre cele doua firme. Tot mai multe companii permit utilizatorilor sa-si utilizeze datele pe internet, mutandu-le de la un calculator la altul si de la o companie la alta. Facebook, care detine 500 de milioane de utilizatori, este una din cele mai ravnite surse de informatii, insa este selectiva privind companiile cu care face schimb de date.
In timp ce a cazut de acord cu Microsoft, orice cautare pe motorul de cautare Bing va dispune de un modul Facebookcare le va arata utilizatorilor ce le place prietenilor lor in domeniul in care se se desfasoara cautarea, Facebook nu a facut un astfel de aranjament cu Google.
Mike Davis, senior analyst la firma de cercetare Ovum considera ca se fac pasi importanti in dezvoltarea rivalitatii dintre cele doua companii.
"Facebook reprezinta o provocare semnificativa pentru dominatia Google asupra internetului si a decis sa nu mai ofere Facebook niciun fel de avantaj. Google, s-a trezit ca reprezinta cel de-al doilea mare reprezentant al internetului, dupa Facebook", a spus Davis.
"Cele 500 de milioane de contacte si link-uri sunt o adevarata Nirvana pentru advertiseri iar Facebook este mult mai aproape de clienti. Google este, probabil, cel mai mare detinator de date din lume dar nu are cea mai importanta interactiune sociala", a adaugat el.
In timp ce incarcarea contactelor Gmail ar putea fi un raspuns obraznic pentru Google , Davis este sigur ca toti utilizatorii Facebook vor fi de acord cu aceasta pozitie.
Google a decis sa blocheze procesul automat, intrucat Facebook nu este de acord cu schimbul reciproc de date. Ambele companii au refuzat sa comenteze.
Google a blocat accesul retelei sociale Facebook la detele de contact ale utilizatorilor Gmail. Utilizatorii Facebook puteau invita prietenii din lista de Gmail pe reteaua sociala. Google spera sa aiba acces la lista de contacte a clientilor Facebook pentru a-si putea extinde reteaua de parteneri. Facebook si Googlenu au cazut de acord, astfel ca, gigantul IT a decis ca sa nu mai ofere acces retelei sociale la datele de contact ale clientilor de Gmail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu