luni, 10 ianuarie 2011

Google cel mai dorit angajator


Google ramane cel mai dorit angajator din lume
Google isi pastreaza si in 2010 statutul de cel mai dorit angajator din lume, potrivit unui sondaj realizat in randul a 130.000 de cautatori de joburi de pe toate continentele.
Pe locurile urmatoare, au urcat in acest an cei patru giganti din domeniul consultantei care alcatuiesc asa-numitul grup Big Four - KPMG, Ernest &Young, PricewaterhouseCoopers si Deloitte. Clasamentul "The World's Most Attractive Employers" este realizat anual de compania Universum.
"Anul acesta firmele de audit si consultanta au urcat din nou in topul preferintelor, dupa o perioada in care companiile IT faceau legea", a declarat Michal Kalinowski, CEO al Universum.
Microsoft se situeaza anul acest pe locul 7 in topul celor mai doriti angajatori, dar detine pozitia a doua intre firmele de IT, dupa google si urmata de IBM si Sony.
Cel mai dorit angajator din lume, Google a anuntat in primavara ca va deschide si in Romania un birou pana la sfarsitul anului, fara a preciza care va fi numarul de angajati de la Bucuresti.
Google are peste 10.000 de angajati in intreaga lume si functioneaza de 12 ani. Fondatorii motorului de cautare, Larry Page si Sergey Brin s-au intalnit prima data la Universitatea Standford, in 1995, iar un an mai tarziu au inceput colaborarea in vederea dezvoltarii unui motor de cautare. Inainte sa primeasca numele de Google, acesta s-a numit BackRub.
Cei mai doriti angajatori din lume 2010
1. Google (locul 1 si anul trecut)
2. KPMG (8)
3. Ernst & Young (5)
4. PricewaterhouseCoopers (2)
5. Deloitte (10)
6. Procter & Gamble (6)
7. Microsoft (3)
8. Coca-Cola (13)
9. J.P. Morgan (7)
10. Goldman sasch (4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu