miercuri, 20 iunie 2012

Campania "Salvati copiii"

Fara acces la educatie, multi copii sunt condamnati la un start mai putin bun in viata.
In perioada 22 - 28 aprilie, organizatia Salvati Copiii a coordonat in Romania Campania Globala pentru Educatie. In tara, participanti sunt peste 75.000 de copii din invatamantul primar si liceal.
Scopul campaniei a fost  atragerea atentiei asupra importantei copilariei timpurii (0 - 8 ani), perioada in care copilul are dreptul fundamental la ingrijire si educatie.
Cadrele didactice, parintii, reprezentantii autoritatilor locale si membrii comunitatilor au avut acces la activitatile de informare si constientizare pe subiecte precum ingrijirea si educatia pentru copilaria timpurie si ilustreaza prin fotografii, desene si picturi cum ar trebui sa arate copilaria timpurie ideala.
La nivel international, Campania Globala pentru Educatie se deruleaza in peste 180 de tari si beneficiaza de sprijinul unor personalitati precum Nelson Mandela, Regina Rania a Iordaniei, Hilary Clinton, Kofi Annan, Paulo Coelho si Angelina Jolie.

Stim foarte bine ca,copilaria timpurie reprezinta o perioada esentiala. Fara acces la educatie, in lipsa unei nutritii adecvate si a unei minime educatii parentale a celor care se ocupa de ingrijirea lor, multi copii sunt condamnati la un start mai putin bun in viata. In Romania, avem nevoie de initiative strategice, coerente si coordonate, in special in domeniul educatiei timpurii si educatiei parentale, prin care sa ne asiguram ca drepturile copiilor  sunt protejate si puse in practica inca de la inceput.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu