luni, 18 iunie 2012

Minunata lume a retelelor sociale pentru marketing-publicitatea pe facebook

     In seara asta  m-am decis sa scriu, din punctul meu de vedere mai mult, despre campaniile de marketing tot mai dese de pe facebook. Dupa cum bine stim cu totii Facebook-ul este cea mai utilizata retea de socializare la ora actuala. Toata lumea are cont pe facebook si toata lumea il foloseste. Asta este si motivul pentru care o multime de firme au pagini de facebook sau isi promoveaza propriul site acolo.
     Acest tip de publicitate prinde foarte bine mai ales in randul tinerilor. Sa zicem ca stau pe facebook; ma joc, ma uit la poze, verific ce mai face unul altul. Si vad in partea din dreapta a ecranului o reclama al carei titlu imi atrage atentia, "Primesti banii inapoi". E de inteles de ce ar atrage pe oricine un astfel de titlu. Urmez link-ul si ma duce pe un site care imi explica un sistem prin care eu pot face cumparaturi online de la diverse magazine ce au site-ul legat de acesta si ca voi primi inapoi un anumit procent oferit de repsectivul magazin. Interesant asa ca ma si abonez la newsletter. Observ ca am posibilitatea sa ma loggez cu contul de facebook ceea ce e minunat pentru ca nu trebuie sa trec prin toate informatiile solicitate pentru crearea unui nou cont. Asa ca ma loggez si incerc sa vad cum functioneaza. Intru la un magazin online din cele afisate ce vinde haine.  In momentul in care fac click pe el observ procentajul pe care mi-l ofera respectivul magazin si ca tocmai i s-a terminat o promotie. Intru pe "Mergi la magazin" si vad ca imi deschide pagina respectivului magazin.
     Dupa ce imi aleg produsele pe care vreau sa le cumpar calculez ca daca imi iau o rochita de 99 de lei si plus 15 lei transport, as avea de platit 114 lei. Dupa ce efectuez plata si magazinul confirma comanda eu voi primi inapoi cu ajutorul acestui site 7 lei. Nu mi se pare o suma mare dar, totusi imi dau bani inapoi ceea ce la o comanada mai mare sau la comenzi mai dese inseamna ceva.
    Daca stau sa ma gandesc ca totul a pornit de la facebook nici ca pot fi mai bucuroasa ca am intrat in aceasta seara sa vad ce mai e nou. Dar pe langa acest tip de publicitate, pe facebook se pot promova foarte multe tipuri de businessuri. Cam toate de altfel, daca stau sa ma gandesc bine. De orice am nevoie pot gasi pe facebook; pe langa asta barurile si cluburile isi pot promova evenimentele foarte usor. Si in acest fel am cateva invitatii la evenimente in fiecare week-end asta fiind un mod foarte bun de promovare pentru respectivele baruri.
     De asemenea, daca vreau sa imi deschid un business cu vanzare de produse , in principal, pot testa modul in care produsele pe care le comercializez sunt primite in marea comunitate facebook. E simplu, nu necesita mult efort si este foarte ieftin. De fapt, daca imi creez un profil este gratis. Asa ca de ce nu ar alege cineva acest mod de promovare?
    Dar pe langa acest tip de publicitate pentru a face vanzare o companie poate de asemenea sa promoveze o cauza sociala si o campanie de acest gen de marketing social va fi mult mai usor raspandita si mult mai bine cunoscuta daca se realizeaza si pe facebook.
   Ca sa concluzionez tot ce am spus mai sus voi atasa un filmulet care convinge companiile de beneficiile unui cont de facebook dar mai mult decat atat, realizarea unei campanii de marketing pe facebook cu scopul atragerii de noi clienti.
   Si pe final ca sa ne amuzam un pic dar si ca sa ne punem la curent cu ce inseamna de fapt facebook am hotarat ca ar fi interesant sa urmarim un filmulet cu niste statistici care ne prezinta cum ar arata lumea fara facebook. Enjoy!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu