miercuri, 20 iunie 2012

Petrom-Campani "Resurse pentru viitor"

Petrom a lansat campania de informare si educare "Resurse pentru Viitor". Campania face parte din platforma de CSR "Respect pentru Viitor" si incurajeaza consumul rational al resurselor naturale si respectul pentru generatiile viitorare.
"Resurse pentru Viitor" implica atat o campanie de comunicare interna, pentru angajatii Petrom, cat si una externa, de constientizare a publicului larg despre importanta pe care o are consumul rational de resurse pentru generatiile viitoare. De asemenea, Petrom a lansat, tot in cadrul campaniei, si un proiect-pilot de educare a copiilor din 5 scoli bucurestene.
Campania de comunicare interna a fost lansata in vara lui 2007 si include un spot video, care ii are ca protagonisti pe membrii echipei de management a companiei. In acest spot reprezentantii Petrom demonstreaza cat de simplu este sa nu faci risipa de resurse: sa reciclezi hartia, sa inchizi sursele de caldura atunci cand ele nu sunt necesare sau sa inchizi robinetul cand nu folosesti apa.
 De asemenea, in sediile Petrom au fost instalate containere speciale de reciclare a hartiei, iar langa imprimante au fost afisate postere cu mesajul "Salveaza padurile! Gandeste-te de doua ori inainte sa printezi un document".
 O alta tactica folosita in cadrul campaniei interne a fost impartirea printre angajati a unor stickere cu mesaje de tipul "Codrule, codrutule, te-am printat dragutule!" si "Din codru rupi o ramurea, ce-i pasa printului de ea".
O alta preocupare a companiei este risipa de electricitate si de apa. Langa fiecare intrerupator din birourile Petrom au fost lipite autocolante cu mesajul "Cand faci economie la hartie nu esti zgarcit, esti generos. Fata de natura si generatiile viitoare. Stinge lumina atunci cand nu ai nevoie de ea."
 Angajatilor Petrom le-au fost oferite si wallpaper-uri pentru computer cu mesaje de genul "Natura e intoarsa pe dos de fiecare data cand nu ai grija de ea", ori "Shut me down".
 In apropierea robinetilor de apa din sediile Petrom au fost lipite cartoane cu mesaje ca "Nu risipi elementul care aduce viata! Foloseste doar apa de care ai nevoie!".
Pe langa campania de comunicare, Petrom a implementat si o serie de reguli de conduita pentru protejarea naturii, precum:
in toate cladirile companiei se folosesc becuri ecologice, care scad consumul de energie cu pana la 60%;
in cladirile Petrom din Bucuresti si Ploiesti sistemul de racire/incalzire este redus la minim dupa ce pleaca angajatii.
 Pentru a-si urma promisiunea de respect a generatiilor viitoare, Petrom a demarat si un plan de retehnologizare si modernizare a utilajelor pentru protejarea mediului. Primul proiect demarat de Petrom in acest sens a fost implementarea unui sistem de cogenerare (sistem ce recupereaza gazele din extractia titeiului si le transforma in aburi necesari incalzirii titeiului si in energie electrica), la Suplacu de Barcau, judetul Bihor.
Investitia totala pe care compania isi propune sa o faca pentru retehnologizare este de peste 3 miliarde de Euro, pana in 2010.
Pe plan extern, campania de comunicare „Resurse pentru Viitor” a inceput in luna noiembrie. Canalele de comunicare folosite au fost principalele televiziuni romanesti, presa centrala, internet si printuri in benzinariile Petrom.
Potrivit organizatorilor, campania se adreseaza in special tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, din mediul urban, cu venituri si educatie peste medie, care au posibilitatea sa risipeasca resursele.
Tot in cadrul campaniei "Resurse pentru Viitor" Petrom a lansat si un program-pilot de educare a copiilor in spiritul protectiei mediului. Programul a fost initiat in aceasta toamna si a inclus peste 600 de copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani, din 5 scoli bucurestene.
Programul a inclus prezentari despre protectia mediului si a resurselor naturale si un concurs de reciclare selectiva, care este inca in derulare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu