marți, 25 ianuarie 2011

Eticheta ecologică pentru telefoane mobile

Orange, împreună cu organizația WWF (World Wide Fund for Nature), a anunțat anul trecut lansarea unui sistem de etichetare ecologică pentru telefoane mobile. Deși sistemul a apărut de câțiva ani, el este o premieră pe piața telecomunicațiilor din țara noastră.

Acum, clienții Orange pot afla performanța de mediu a fiecărui telefon mobil comercializat de acestă companie și de către parteneri. Performanța de mediu ia în calcul 5 indicatori: ,,limitarea emisiilor de dioxid de carbon”, ,,eficiența energetică”, ,,conservarea resurselor naturale”, ,,reciclarea” și ,,producția eco-responsabilă”, oferindu-se în final un anumit punctaj. Cu cât acest punctaj este mai mare, cu atât telefonul mobil este mai ecologic și mai prietenos cu mediul înconjurător. Eticheta ecologică completă, cu punctaje pentru toti cei 5 indicatori, se găseşte momentan doar în prezentarea telefoanelor din magazinul online Orange.

După părerea mea, acestă etichetă este foarte utilă. Totuși, în România nu pot spune că avem și consumatori ecologici, care ar considera această etichetă un criteriu decisiv în achiziționarea unui telefon mobil. În momentul de față, aspecte ca funcționalitatea și designul primează, impactul asupra mediului fiind mai puțin luat în considerare.

Sursa:

http://www.responsabilitatesociala.ro/stiri-csr/in-premiera-nationala-orange-introduce-etichete-ecologice-pentru-telefoane.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu