luni, 24 ianuarie 2011

Tu cu cine faci smartphoning?

Important în alegerea unui telefon mobil este și sistemul de operare. Spre deosebire de calculatoare, în cazul telefoanelor mobile există mai multe opțiuni, cu mențiunea, că și aici se întâmplă fenomenul bine cunoscut hardware și software “la pachet”. Adică, unii producători de telefoane mobile sunt legați de anumite sisteme de operare, cum se întâmplă cu iOS de la iPhone și BlackBerry de la RIM. În acest caz, utilizatorul are de pierdut datorită falsei impresii că a ales și sistemul de operare.

Pe o piață liberă și corectă, utilizatorul poate alege sistemul de operare indiferent de telefonul mobil. Acestea se numesc sisteme de operare independente. În rândul companiilor care oferă aceste sisteme se numără Sybiam de la Nokia, Android și Windows Phone.

După părerea mea, cel mai popular și mai utilizat sistem de operare este Android. Este cel care aduce cele mai multe inovații, fiind preferat atât de utilizatori, cât și de producătorii de telefoane mobile. Windows Phone, un sistem nou de la Microsoft, vine din urmă cu multe îmbunătățiri și noutăți. Asta după ce mult timp, vechea versiune era intens criticată de utilizatori. Cu această lansare, Microsoft speră să își revină pe această piață și să reușească să țină ritmul cu adversarii. Nu același lucru îl pot spune despre Sybian de la Nokia. Deși recent sistemul a simțit o mică “revigorare”, este cu mult în urma celor amintiți.

Ce este cu adevărat foarte benefic pentru utilizatori, este faptul că acum producătorii de telefoane mobile se concentrează pe aspecte ca funcționalitate și design, lăsându-i pe producătorii de software să își dezvolte produsele.


Sursa:

http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/tu-cu-cine-faci-smartphoning-7066535/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu