duminică, 23 ianuarie 2011

iAD Apple - concurentul lui AdMob Google

Îngrijorate că puterea Google pe piaţa publicităţii va deveni mult prea mare prin cumpărarea platformei de publicitate AdMob, autoritățile americane au analizat achiziţia de 750 de milioane de dolari timp de jumătate de an şi abia anul trecut, în 2010, si-au dat acordul. Şi acest lucru, numai datorită lansării platformei iAD de la Apple, prin care se evită riscul ca Google să deţină controlul pe această piaţă!

După părerea mea, iAd va deveni o sursă importantă de venit pentru Apple. Şi cum pentru Apple nu este de ajuns, a mai lansat şi aplicaţia iAd Producer pentru dezvoltatori. Aceasta permite crearea unor reclame foarte animate şi interesante relativ uşor, punând mai mult accentul pe reclama din aplicaţii, rivalizând astfel cu reclamele create pe bază de Adobe Flash.

Oricum, atâta timp cât există o concurenţă pe piaţa platformelor de publicitate online, cu siguranţă vom vedea multe noutăţi şi inovaţii în acest domeniu. Ce este interesant este faptul că nici americanii nu mai doresc ca Google să deţină monopol în vreun domeniu.


Sursa:

http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/google/achizitia-admob-de-catre-google-primeste-unda-verde-de-la-ftc--multumita-lui-apple-iad_7545.html

http://www.stiridebine.ro/apple-lanseaza-serviciul-iad-in-decembrie-in-europa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu