joi, 27 ianuarie 2011

Sony Play Station Move

Din punctul meu de vedere, Sony a ales un moment greşit de lansare pe piaţă a produsului Move.

WII este încă perceput ca un produs unic, şi piaţa nu este încă obişnuită cu gândul ca Move poate fi un concurent serios, ci doar o copie a inovatorului produs de la Nintendo. Acest lucru se evidenţiază şi în gama de jocuri pe care PlayStation Move o pune la dispoziţia clienâilor, jocuri asemănătoare din foarte multe puncte de vedere cu cele oferite pe consola WII.

Înţeleg relaxarea Sony în luarea acestei decizii. Produsul Playstation 3 a avut vânzări foarte bune şi considerat de majoritatea specialiştilor ca fiind consola cea mai completă, depâşindu-şi complet rivalii de la Microsoft şi al lor X-Bos şi plasându-se într-o categorie superioară faţă de produsul WII. Problema nu este că Playstation 3 ar putea fi afectat de lansarea Move, problema este ca publicul nu va percepe totala importanţă a acestui produs.

Cred că cea mai înţeleaptă decizie din partea Sony ar fi fost lansarea PS Move, odată cu noua consolă PlayStation 4, indiferent care ar fi fost momentul lansării acestui PS4.

Lansarea Move ca un pachet suplinitor pentru PS4 ar fi arătat că Sony propune pieţei două produse total noi şi care îmbunătăţesc oferta existentă deja pe piaţă. Pe de-o parte noua consolă clasică, ajunsă deja la a a4 generaţie, şi pe de altă parte, un produs nou, cu potenţialul de a deveni primul concurent serios pentru Nintendo WII. Consider că o astfel de mişcare ar fi fost o decizie extraordinară de Marketing. Nu înseamnă însă ca Move va fi un eşec din start. Este posibil ca majoritatea clienţilor Sony care au optat pe PS3 şi astfel au renunţat la achiziţionarea unui WII, vor avea acum satisfacţia de a cumpăra un produs care se pliază pe consola lor şi pe care îl vor putea utiliza într-un mod similar cu inovatoarea consolă de la Nintendo.

Până la urmă doar cifrele ne vor oferi o concluzie, astfel încât să putem analiza dacă deciziile luate de Sony cu privire la lansarea Move au fost sau nu inspirate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu