joi, 27 ianuarie 2011

Upgrade pentru X-BOX


Microsoft a realizat în colaborare cu IBM şi AMD un upgrade important pentru XBOX 360 Slim: unificarea tuturor componentelor în aceeaşi pastilă de siliciu. Mai exact, acelaşi chip integrează nativ CPU-ul tri core, GPU-ul, controller-ul de memorie, northbridge-ul şi eDRAM-ul. Proc
esul tehnologic a rămas la 45 nm SOI, o colaborare IBM – GlobalFoundries, iar dimensiunile totale au scăzut cu 50% (faţă de modelul din 2005).

Într-un moment în care WII vine pe piaţă cu un produs complet nou, îmbunătăţirea propiului produs, respectiv X-BOX este cea mai bună decizie pe care Microsoft o poate lua. Cunoscut mereu pentru calitatea sa, superioară produselor Nintendo şi Sega, X-Box încearcă printr-un upgrade să –şi recâstige poziţia pe piaţa.

Consider oportună o astfel de abordare, fiind de părere că Sony a greşit când s-a grăbit să lanseze pe piaţă produsul Move, deşi PlayStation 3 prezenta atuuri pentru a fi oricum cel mai puternic produs de pe piaţa respectivă. Din punct de vedere al marketingului, această decizie a lăsat impresia cum că Sony n-ar avea încredere în produsul său, simţind nevoia de a impresiona printr-un gadget similar cu al concurenţei. Spun acest lucru, deoarece Move se doreşte o replică a produsului Wii de la Nintendo.

Faptul ca X-BOX preferă să lupte prin dezvoltarea independentă a propiului produs reprezintă un act de curaj din partea Microsoft, primul după mult timp şi pot doar să apreciez o astfel de decizie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu