duminică, 23 ianuarie 2011

Telefoane fanteziste - concepte care ar putea deveni realitate

Dintotdeauna conceptele de telefoane mobile au fost foarte interesante. Mult mai fanteziste şi mai spectaculoase decât modelele de producţie, fiind chiar păcat că nu devin modele comerciale. Deşi nu toată lumea este de acord cu această afirmaţie, adevărul este că designul este foarte important.

Am găsit câteva concepte, chiar spectaculoase, care mi-au atras atenţia. Cum este şi Mooon+, un telefon cu surprize Bluetooth. Ce este diferit la acest telefon? Este ideea unei căşti bluetooth încorporate, pe care să o poţi desprinde şi folosi oricând te sună cineva şi eşti la volan, de exemplu.

Balance, un smartphone bazat pe touchscreen, are un design potrivit pentru domeniul business.Partea superioară, cea cu ecranul principal, poate fi stabilizată pe verticală (puţin înclinată). În această poziţie, telefonul poate fi folosit foarte uşor la birou pe post de asistent digital.

Printre ultimele apariţii se numără chiar şi un telefon cu trei feţe rabatabile (două display-uri şi o tastatură QWERTY).

Dar, telefonul din două bucăţi al japonezilor îl întrece şi ca funcţionalitate şi ca design. Terminalul este format din două elemente distincte ce pot fi oricând separate: ecranul şi tastatura.

În opinia mea, acest concept şi multe altele, vor deveni în curând o realitate, inovaţia în acest domeniu fiind esenţială. Toate aceste telefoane fanteziste vor deveni în viitor o modă, de "fiţe", cum sunt şi cele create de mari designeri vestimentari şi case de modă cu renume. Cum acum toată lumea se întrece în a avea cele mai noi şi performante smartphonuri, ce altceva dacă nu designul spectaculos să facă diferenţa?


Sursa:

http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/dosare-3998600/design-si-concept-2442160/telefoane-fanteziste-concepte-care-ar-putea-deveni-realitate-2442670/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu