joi, 27 ianuarie 2011

Microsoft lansează noi Smartphone-uri


Una din cele mai interesante rivalităţi de pe piaţa gadgeturilor se desfăşoară pe piaţa noii nişe de SmartPhoness.

Microsoft n-a avut rezultatele dorite cu al său Microsoft Windows 7, astfel încât Apple I-Phone îşi păstrează poziţia dominantă pe piaţă. Mai mult, intrarea Google pe acest segment, reprezintă o nouă ameninţare pentru Microsoft.

Decizia luată de compania americană este îndrăzneaţă şi spun eu, binevenită. Astfel, Microsoft a lansat 9 modele de smartphone, toate folosind sisteme de operare Windows. Spre deosebire de încercările trecute, Microsoft nu a lansat sistemul de operare pe un dispozitiv propriu, ci a apelat la producători diferiţi, cu experienţă în domeniu sau noi pe piaţă.

Pentru acest produs Microsoft a lucrat cu producătorii LG, Samsung sau HTC, care vor fabrica smartphoneurile ce vor purta sistemul de operare Windows. Este de înţeles dorinţa acestor companii de a lucra cu Microsoft, în încecarea de a se bate de la egal la egal cu Apple. Practic, siguranţa unui serviciu atât de puternic şi cunoscut precum Windows Microsoft, reprezintă un element de siguranţă şi unul din principalele atuuri cu care aceste companii pot atrage clienţii către produsul lor, în detrimentul Apple I-Phone.

Surpriza provine de la noul telefon Dell, care va beneficia de asemenea de sistemul de operare Windows, marcând una din rarele cooperări dintre cele doua mari companii americane. Practic, Dell intră pe o piaţă nouă şi este interesant felul în care îşi va aplica strategiil de marketing, ştiut fiind faptul ca Dell a avut întotdeauna un mod aparte de a-şi atrage clienţii

Practic, prin această decizie Microsoft mută lupta la un alt nivel şi pentru prima dată, este posibil ca Apple să fie ameninţat serios. Afirm acest lucru pentru că un produs dezvoltat de companii cu o experienţă chiar mai mare decât Apple în domeniul telefoanelor mobile, pe care va rula cel mai cunoscut sistem de operare la nivel global, trebuie să fie măcar la nivel teoretic un produs foarte bun. Mai departe, doar vânzările pot confirma sau nu, dacă Microsoft şi-a jucat bine, poate una din ultimele cărţi pe piaţa smartphone-urilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu