miercuri, 14 decembrie 2011

30 de adevaruri fascinante despre Twitter



Twitter a inceput ca un proiect experimental in 2006 dar a reusit repede sa creasca in topul celor mai utilizate retele sociale. Deasemenea el a fost primul micro-blog din lume care putea oferi informatii in timp real.

Dar pentru a reflecta mai concret de ce anume este in stare Twitter am cules pentru voi cele mai importante date masurabile ale acestuia. Astfel va invit sa savurati o cafea delectandu-va cu uimitoarele performante ale acestei retele sociale!

Generalitati:

1. Twitter are peste 100 de milioane de utilizatori activi raspanditi pe tot globul.

2. Chiar daca Twitter este originar din San Francisco, 70% din baza de date de utilizatori a acestuia este reprezentata de persoane care nu locuiesc in SUA.

3. Primul “tweet” a fost lansat pe data de 21 Martie 2006 de catre fondatorul Jack Dorsey, dupa doar 8 zile de programare intensa. Mesajul acestuia era: “just setting up my twttr”.

4. Astazi pe Twitter se lanseaza in jur de un miliard de “tweets” la fiecare 4-5 zile.

5. 250 de milioane este cifra medie de “tweets” pe zi.

6. Cifra medie de tweets pe zi a crescut cu 177% fata de anul trecut 2010.

7. Twitter a ajuns la o medie 460.000 de conturi noi pe zi in primul trimestru al anului 2011.

8. Twitter valoreaza in prezent 8,4 miliarde $.

Despre utilizatorii Twitter

9. 13% din utilizatorii americani de internet utilizeaza Twitter.

10. Un utilizator Twitter are in medie 27 de “followers”.

11. Cam o patrime din toate twit-urile sunt originare din Japonia. In 2010, utilizatorii Twitter din Japonia erau in numar de 13,2 milioane (de patru ori mai mult ca in anul anterior, 2009).

12. Utilizatorii de sex feminin sunt cu o idee mai numerosi decat cei de sex masculin (55%).

13. 47% din utilizatori au copii.

14. Este de 2 ori mai probabil ca un hispanic sau un african sa foloseasca Twitter, decat un caucazian.

15. Utilizatorii de Twitter sunt mult mai educati decat majoritatea populatiei. Doar 12% din utilizatori au studii liceale sau mai jos de atat.

16. Tot utilizatorii Twitter au salarii mai mari decat majoritatea populatiei. Aproape o jumatate din acestia castiga in jur de 50.000 $ sau mai mult anual. Acest lucru se compara cu 33% din populatia generala.

17. Procentul de consumatori inovatori de pe reteaua Twitter este de 19%, iar procentul calculat la nivelul populatiei totale este comparativ mai mic, adica de 10%.

Despre trafic si folosire

18. Userii sunt impartiti in mod egal intre cei care verifica zilnic site-ul si cei care il verifica in mod neregulat.

19. 53% dintre utilizatorii Twitter care isi verifica profilul zilnic, reprezinta 93% din activitatea zilnica de pe aceasta retea.

20. 52% din utilizatorii Twitter isi actualizeaza “statusul” zilnic, in timp ce doar 12% din utilizatorii de Facebook fac acelasi lucru.

21. Userii posteaza o varietate de continuturi pe Twitter, iar cele personale si profesionale apar cel mai mult.

22. Twitter este pe locul 3 dupa Google si Facebook in privinta traficului de informatii fiindca 55% din utilizatorii zilnici de Twitter posteaza linkuri cu diverse informatii.

23. O patrime din utilizatorii Twitter folosesc aceasta retea pentru a da un “tweet” cu locatia unde se afla. 7% din ei fac acest lucru zinic.

24. Aproape 2 treimi din utilizatori intra pe Twitter de pe telefonul mobil.

25. Cele mai intense activitati de “tweeting” se petrec atunci cand apare un eveniment important care atrage atentia tuturor oamenilor.

26. 177 milioane este nr. total de “tweets” din 11 Martie 2011, ziua in care s-a petrecut cutremurul devastator din Japonia. Mai precis numarul de tweeturi dintr-o zi obisnuita a fost depasit cu 37 de milioane.

Marketing si Advertising

27. Twitter a castigat 45 milioane $ din reclame in 2010. Acest numar se asteapta a se tripla in 2011.

28. 42% din utilizatori folosesc Twitter pentru a descoperi mai multe informatii despre un produs sau un serviciu.

29. 67% din utilizatorii Twitter sunt mai predispusi la a cumpara produse de la brandurile la care ei sunt fani pe aceasta retea. In schimb pe Facebook, procentul acestora este de 51%.

30. Companiile care folosesc Twitter au castigat de 2 ori mai multi clienti fideli decat cele care nu au cont in aceasta retea sociala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu