miercuri, 14 decembrie 2011

art4. Competitorii magazinului online eMAG

Principalii concurenţi ai site-ului eMAG.ro sunt www.marketonline.ro şi www.pcfun.ro.


Categoria de produse oferite de marketonline.ro este la fel de diversificată ca a cea a site-ului prezentat, de la laptopuri, componente PC, monitoare, imprimante, periferice, servere la electrocasnice, gaming, produse de îngrijire personală, sisteme de supraveghere, eLibrărie.



Prezentarea site-ului este asemănătoare, având la fel în partea de sus a paginii de start căsuţa de căutare rapidă a produselor, coşul de cumpărături, căsuţa pentru intrare în cont.
Pe coloana din stânga avem categoriile de produse, dedesubtul acestora având o căsuţă pentru abonarea celor care doresc, la Newsletter-ul marketonline, pentru a afla promoţiile lunare (prin simpla înscriere a mail-ului personal).




Ideea a pornit ca un proiect iniţiat la mijlocul lui 2005 de către o echipă entuziastă din managementul FIT Distribution, compania care asigură finanţarea şi platforma logistică pentru www.PCfun.ro. La jumătatea lui 2006, PCfun a fost lansat oficial pe piaţa locală de comerţ online, confirmând estimările de amorsare a unui proiect viabil.




Despre Nume
Cumpărăturile de produse IT sau multimedia trebuie să fie un proces pe care clienţii să-l considere interesant şi distractiv. Ideea PCfun.ro este să ofere un pic de 'fun' în acest proces de shopp-ing online, sub deviza easy shopping: servicii customizate, preţuri competitive, abordare comercială corectă şi prietenoasă.

Categorii de produse oferite:
Sisteme, Componente calculatoare, Audio/Foto/Video, Periferice, Gamming, Electronice, Software, PC Tuning/Modding, Reţelistică.

Livrarea produselor:

Modalitati de livrare
Orice comandă plasată pe PCFun beneficiază de transport pe întreg teritoriul României, indiferent de modalitatea de plată aleasă, fără a impune o limită minimă pentru valoarea comenzii.

Livrarea comenzilor la PCFun se efectuează prin Fan Courier Express. Puteţi alege locaţia, la birou, acasă sau o altă adresă menţionată, fără nici un cost suplimentar. La primi-rea coletului, vă rugăm verificaţi integritatea ambalajului, precum şi disponibilitatea certifica-tului şi a facturii fiscale. Menţiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea/con-ţinutul unor colete le puteţi face în momentul livrării pe AWB sau se întocmeşte un proces verbal de constatare, se refuză primirea şi plata coletului. Orice reclamaţii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.
Livrarea produselor
Produsele sunt înmânate sigilate în ambalajul original al producătorului şi sunt asigurate pe tot parcursul transportului până la livrare. Pentru o protecţie mai bună a produselor, PCFun va expedia în unele cazuri produsele cu un ambalaj suplimentar.
Costuri de Livrare
Factura emisă va conţine costul de livrare menţionat separat faţă de valoa-rea totală a produselor.
Costul de livrare se calculează astfel:
Transport
15 RON cost fix unitar/ comandă.
1 RON pentru fiecare kilogram.
1 RON pentru fiecare kilometru de la un punct de lucru FAN Courier.
Procesare plată:
Plata cu OP, online cu card bancar sau în rate prin credit bancar - costul este zero.
Plata ramburs - cost fix: 10 RON
Sumele menţionate nu includ TVA.

ØReturnarea produselor:
Orice produs cumparat de pe site-ul PCfun, poate fi returnat in termen de 10 zile de la data primirii. In cazul in care produsele achizitionate nu corespund asteptarilor dumneavoastra, va vom restitui contravaloarea acestora. Conditia pentru care un produs sa poata fi returnat, este integritatea ambalajului (exceptie facand sigiliul pachetului) si a produsului livrat.
Contravaloarea produselor va fi restituita integral, fara insa a calcula eventualele comisioane ce ar putea decurge din tranzactii bancare. Timpul estimat pentru returnarea contravalorii produselor este de 30 de zile, insa in cele mai multe cazuri, aceasta tranzactie se poate reduce la doar cateva zile
Costurile de returnare intra in sarcina clientului. Produsul trebuie sa fie predat la sediul nostru din Strada Turturelelor, nr 48 Sector 3, Bucuresti, telefon 037 211 4055. Pentru ca returnarea sa fie completa, este absolut necesara inapoierea produsului impreuna cu o copie a certificatului de garantie si a facturii fiscale. Pierderea documentelor va atrage intarzieri privind restituirea contravalorii produselor, pana la finalizarea situatiei.
Procedura de returnare a produselor se aplica in conditiile in care produsele returnate se afla in starea in care au fost livrate. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre dumneavoastra la receptionarea produselor modificate.

Service on-site:
Service on-site pentru toate produsele livrate de PCfun
Produsele cu defecte reclamate in perioada de garantie si care nu au certificat de garantie emis de producator sau importator vor fi ridicate de la adresa indicata de Dvs.
Noi vom remedia defectul sau vom inlocui produsele, dupa caz, si vi le vom returna fara taxe de transport. In cazul in care intampinati probleme in exploatarea produsului achizitionat de la PCfun, aflat inca in perioada de garantie, va rugam sa solicitati interventie completand acest formular cu detalii privind defectiunea reclamata. Sesizarea dvs. va primi un numar de RMA (garantie) si in cel mai scurt timp se va prelua de la adresa indicata de dvs. produsul defect.

Upgrade on-site:
Upgrade on-site pentru sisteme desktop
PCfun se va ocupa de preluarea produsului pentru care doresti upgrade fara a fi percepute taxe de transport. Upgrade-ul computerului, se va face cu inlocuirea anumitor componente specificate de tine, cu altele noi, mai performante, urmand sa iti returnam produsul upgradat. Pentru orice neclaritate, poti apela la reprezentantii PCfun si vei primi cele mai bune recomandari legate de solutia upgrade.

Garanţie extinsă:
FunExtend (Garanţie extinsă)
Este un certificat de garantie, creat si oferit de catre PCfun, prin care iti poti extinde termenul de garantie (pentru produsul cumparat) peste cel oferit de catre producator, protejandu-ti astfel investitia. Serviciul este disponibil pentru monitoarele LCD si PC-uri.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu