miercuri, 16 noiembrie 2011

MOTOARE DE CAUTARE - GOOGLE

                
                 De cele mai multe ori poate ne-am intrebat ce este Google si cum functioneaza, iar in urma studierii mai multor articole si a unor carti ("Cum sa ajungi in top pe Google") am descoperit foarte multe lucruri si ce ne ofera acest motor de cautare. 
              Motorul de cautare il putem defini ca un program cautator, care prin internet stocheaza informatii intr-o baza de date.    
        Optimizarea pentru motoare de cautare este o arta de a aduce site-ul Web in topul clasificarilor cautarilor de date. Motoarele de cautare sunt modul prin care 90% dintre noi localizam resursele internet de care avem nevoie, iar Google cel mai cunoscut de catre noi are o cota de piata de 75% in Europa si in America de Nord. Google este considerat cel mai puternic brand din lume, cel mai important motor de cautare, dar putem spune ca ofera sfaturi si informatii despre alte motoare de cautare.
                 Cele mai multe studii arata ca cei mai multi cautatori de date (84%) nu trec niciodata de sfarsitul paginii a doua din Google si 65% dintre ei nu dau clic niciodata pe rezultate platite. Daca stau bine si ma gandesc, atunci cand caut ceva intr-adevar nu trec de pagina a doua de Google si cred ca majoritatea dintre noi nu facem acest lucru. Un utilizator cand viziteaza un motor de cautare, el scrie cuvinte in caseta de cautare pentru a gasi ceea ce-l intereseaza. Internetul a devenit cea mai importanta sursa de informare pentru orice avem nevoie. Cei mai multi dintre noi nu stiam prea multe despre motoare de cautare si cel mai utilizat fiind Google despre care toata lumea vorbeste in jurul nostru.
                  Motorul de cautare Google a fost infiintat in 1998 si este administrat de o corporatie americana multinationala Google Inc. Acest motor de cautare ofera o metoda simpla, usoara si rapida de cautare a informatiilor necesare pe web. Google dipune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare de web. A fost denumit Google de creatorii sai, numele provenind de la "googol" care defineste giganticul numar format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri. Google a aparut  mai tarziu decat Yahoo, AltaVista, Excite redefinind ideea de marketing pe internet. Google pe langa accesul la miliarde pagini Web, mai ofera si o multime de functii pentru a ne usura cautarea - elemente cotidiene, alegerea de cuvinte cheie etc.(http://www.google.ro/help/features.html). 
                  Google potrivit unui articol http://www.gandul.info/news-5775010 a deschis un birou si in Romania in 2010, unde era vorba de angajarea a 50 de romani pentru buna functionare a motorului de cautare.
                    Sper ca in urma acestui articol pot spune ca am descoperit lucruri de care nu stiam si care imi usurau munca de pana acum. Intotdeauna putem invata lucruri noi, folositoare in tot ceea ce facem pentru ca acum totul inseamna INTERNET.
                   
                  






Un comentariu: