joi, 17 noiembrie 2011

Video marketing (art. 1)

VIDEO MARKETING

Video marketingul este o parte componentă a conceptului de ”content marketing” (marketare prin conținut), alături de image marketing și article marketing. Prin intermediul acestui canal, video marketing, se pot promova anumite branduri, produsele și serviciile unei companii sau chiar anumite persoane care doresc să devină cunoscute. Cu ajutorul filmulețelor, își pot face reclamă unele firme, pentru a se crea o imagine bună despre companie, o imagine mai amplă. Este esențial ca oamenii să cunoască activitatea de bază a unor firme și domeniul în care activează acestea. Cunoscându-se cât mai multe informații despre aceste firme, se va putea apela cu ușurință la produsele și serviciile lor, profitul companiilor crescând astfel.
  

 Introducerea unor filmulețe pe situri oferă mari beneficii pentru companiile și organizațiile care doresc să asigure clienților potențiali informații actualizate și pentru firmele care doresc să comunice cu clienții. Este important ca și pe siturile companiilor să fie adăugate clipurile video care aparțin acestora, videoclipuri ce apar pe Youtube sau în alte rețele de socializare, precum Facebook, deoarece astfel va fi îmbunătățită utilitatea și eficiența paginii web.

Un clip video trebuie să fie util și interesant, pentru a atrage cât mai mulți utilizatori. În ceea ce privește conținutul video pe care ar trebui să îl aibă o pagină web pentru a fi eficientă, există mai multe variante:
  •       Pe site, poate exista o prezentare video a companiei: se creează un film explicativ în care se oferă informații despre cele mai importante aspecte ce pot fi găsite pe site, despre modul în care pot solicita mai multe informații și despre cum pot contacta firma. Este important ca persoana care oferă detaliile în film să fie vizibilă, să i se vadă fața, pentru a da credibilitate mesajului.
  •       Poate fi realizat un clip cu scopul de a ajuta utilizatorii în siturile cu motoare de rezervare (hoteluri, bilete de avion, agenții de turism etc.) sau pe siturile unde se află magazine online. Să se ofere ajutor despre cum pot rezerva un bilet, un loc la hotel sau pot achiziționa produse de pe site. În general, utilizatorii de internet şi consumatorii au un anumit grad de incertitudine atunci când cumpără sau fac rezervări pe internet şi un clip video explicativ poate ajuta foarte mult, îmbunătăţind vânzările firmei prin intermediul sitului.
Cele mai multe companii folosesc în prezent tehnologia Flash pentru a-și prezenta videoclipuri pe pagina lor web. Cu toate acestea, chiar și astăzi, metoda cea mai recomandată este de a încărca clipuri video pe Youtube și apoi să fie încorporate în pagina web a companiei. Este o metodă simplă, deoarece filmulețele de pe Youtube pot fi vizionate de utilizatori cu ajutorul diferitelor tipuri de hardware (cum ar fi iPhone sau iPad) și este clar că procentul persoanelor care folosesc aceste dispozitive se află într-o continuă creștere. Astfel, pot avea acces la informații foarte multe persoane și promovarea avută în vedere se va realiza cu mai mult succes și mai puțin efort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu