joi, 22 decembrie 2011

Comert online(parte a6-a)

Okazii.ro

- este o platformă de comerţ online.

- a început cu o echipă de 5 tineri entuziaşti, iar vânzătorii şi cumpărătorii erau destul de reticenţi la tot ceea ce însemna comerţ online. Okazii.ro a fost primul care a arătat că se poate, că este mai ieftin, mai simplu, însă şi sigur să vinzi sau să cumperi online.

Okazii.ro a evoluat de la o platformă de licitaţii online la una de comerţ online. În prezent, cele mai multe produse comercializate pe site sunt noi, cu certificat de garanţie de la producător / vânzător, însă există în continuare şi clasicele “ocazii”, articole second-hand sau resigilate. Pe scurt, Okazii.ro este cel mai mare magazin online din România – găseşti orice, de la electronice până la haine, jucării, produse de casă şi gradină etc. toate la preţuri mult mai bune decât în magazinele clasice.

Site-ul oferă un mediu de tranzacţionare sigur, atât pentru vânzător, cât şi pentru cumpărător – există moduri de verificare a utilizatorilor gândite şi implementate tocmai pentru a preveni fraudele. Okazii.ro a introdus în premieră în România un sistem de garantare a cumpărăturilor online: garanţia Escrow, care îi protejează pe toţi utilizatorii, fie ei cumpărători sau vânzători. În plus, istoricul fiecărui utilizator Okazii.ro este public, iar sistemul de calificative dă oricui posibilitatea să verifice credibilitatea unui vânzător sau a unui cumpărător.

La finalul lui 2008, Okazii.ro avea 100.000 de produse la vânzare, acum sunt peste 1.000.000. Viteza de creştere a site-ului depăşeşte media comerţului online în România, iar utilizatorii Okazii.ro sunt mulţumiţi de schimbările care au avut loc în mod constant în ultimii ani.

Utilizatorii Okazii.ro au diferite vârste şi ocupaţii, provin din toate colţurile ţării – dacă la debutul site-ului, Bucureştiul era privilegiat, acum un procent important dintre tranzacţiile încheiate au loc între cumpărători şi vânzători din provincie. Majoritatea sunt din mediul urban, au studii superioare şi venituri medii sau peste medie. Cei mai mulţi dintre utilizatori sunt bărbaţi, însă şi un procent important de doamne şi domnişoare aleg Okazii.ro ca loc preferat de shopping.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu