joi, 22 decembrie 2011

Facebook vs Google Plus


Facebook, reţeaua de socializare numărul unu de pe internet, are o competitie foarte mare din partea Google Plus. Google Plus sau Google+, noua retea sociala, face deja senzatie printre pasionatii de online. Acestaa fost creat recent, cu doar câteva luni în urmă, şi are deja peste 20 de milioane de utilizatori. Facebook este folosit de sute de milioane de utilizatori. Si in timp ce Facebook este încă cel mai tare, multi oameni se intreaba daca nu Google Plus va deveni numărul unu printre retelele de socializare.

Aşa cum probabil că unii dintre voi vă mai aduceţi aminte, atunci cand s-a lansat gmail-ul, ca să obţineţi un cont trebuia să aveţi invitaţie. Iată că şi de această dată cei de la Google Plus au ales aceeaşi metodă de înscriere.

Ceea ce imi place la Google+ în comparaţie cu Facebook-ul este că pe lângă faptul că îţi poţi crea grupuri de prieteni ai posibilitatea să discuţi ce vrei tu doar cu acel grup, fără ca ceilalţi din celelalte grupuri sau din internet să vadă ce le scrii acestora.

Ceea ce mi se pare un lucru pe care nu-l înţeleg şi care este enervant este faptul că odată cu intrarea în această reţea socială toate pozele pe care le aveţi în Picasa pot fi împărţite prin Google+ şi de aici, cei din cercurile voastre de prieteni le pot distribui mai departe. Aşa că pozele voastre pot ajunge la oricine. De aceea aveţi grijă ce poze aveţi în contul vostru de google, că dintr-o singură neatenţie vă puteţi trezi cu toate pozele din Picasa direct pe internet şi distribuite de alţii cât ai clipi.

Google + vine cu chat şi conferinţă. Eu zic că este un pas chiar revoluţionar în ceea ce priveşte reţelele sociale. Chiar dacă pe la noi conferinţele sunt mai rare între prietenii de pe net, aceasta poate fi folosită de exemplu, de către pasionaţii de jocuri.

Privind extinderea reţelei şi pe aria business, se pare că pagina este complet diferită faţă de interfaşa unei persoane fizice. În acest caz, dacă vreţi să beneficiaţi de facilitatea unei video-conferinţe, respectiv chat, va trebui să vă instalaţi plugin-ul de video chat.

Ceea ce unora nu le convine este faptul că trebuie să-ţi dai numele adevărat. Dar ţi se oferă posibilitatea de a te folosi de un nickname. Google+ ne cere să fim oneşti dându-ne şi adevărata vârstă, adică data naşterii să fie cea adevărata. Aceste lucruri nu sunt apreciate de către unii utilizatori.

Deşi până acum majoritatea dintre noi avem o pagina de Facebook, în viitorul apropiat probabil că vom alege şi Google+. Eu cred că toţi vom încerca şi varianta google mai devreme sau mai târziu. După cum se poate observa şi în imaginile de mai jos apărute pe internet, noua reţea socială ar putea sparge monopolul Facebook-ului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu