miercuri, 21 decembrie 2011

Video marketing (art. 6)


Optimizarea canalului de Youtube (partea a III-a)

Se ridică întrebarea dacă optimizarea metadata este importantă atunci când se dorește să fie optimizat un canal de Youtube. Eu sunt de părere că da; dacă vrei să atragi anumiți vizitatori într-un mod special pe canalul tău, trebuie ca optimizarea prin căutare să fie eficientă. Este important să scrii tag-uri și descrieri care să permită și să ajute vizitatorii să ajungă la pagina ta prin intermediul motoarelor de căutare.
Când este scrisă metadata, aceasta poate fi un amestec de cuvinte-cheie generale, precum "comedie" sau "acţiune", sau cuvinte-cheie specifice, cum ar fi numele videoclipului, numele proprietarului şi numele canalului.
Cel mai important aspect este reprezentat de conținutul videoclipurilor tale; acestea sunt cele care conduc vizitatorii spre canalul tau. Întotdeauna, se găsesc canale cu ajutorul videoclipurile care se află pe pagina principală. Optimizarea motorului de căutare ar trebui să fie întotdeauna realizată într-un mod eficient pentru a se obţine cât de multe vizualizări se poate. Filmulețele sunt cea mai importantă parte a canalului, iar acestea ar trebui să aibă metadate bine-scrise (tag-uri, titluri, descrieri corespunzătoare). Pagina ta va fi mai ușor găsită după ce vizitatorii au cunoscut deja unele dintre filmulețele tale.
Canalul de Youtube trebuie să fie plăcut la vedere, atractiv și să îi determine pe vizitatori să își dorească să vadă ceea ce tu le arăți. Apoi sperăm ca videoclipurile de divertisment să îi determine să rămână acolo. Atunci când oamenii dau click pe canal, ei sunt în faza incipientă de a descoperi ceea ce tu ai de oferit. Ai de gând ca fondul comercial să fie stricat de către aspectul canalului prost construit, care să îi dezamăgească pe vizitatori de îndată ce sosesc pe canal?
Amintește-ți de atenția care trebuie acordată utilizatorilor YouTube, deoarece intervalul de timp petrecut de aceștia pe site poate fi unul destul de scurt. Dacă ajung persoane pe canalul tău și nu găsesc ceea ce doresc, deoarece nu ai configurat corect videoclipurile încărcate recent, nu ai creat corect listele de redare sau ai multe link-uri irelevante, aceste aspecte vor avea consecințe, vizitatorii formându-și o părere proastă despre canal și aceștia vor părăsi canalul la fel de repede cum au venit.
Înainte de toate, trebuie să îți testezi singur canalul de Youtube, gândidu-te la următoarele aspecte: "Dacă voi veni pe această pagină pentru prima dată, pot găsi cele mai bune videoclipuri într-un timp scurt și într-un mod ușor? Are loc o ciocnire, o neconcordanță între videoclipurile încărcate și fundalul canalului? În cazul în care nu apare această problemă, culorile și imaginea de pe fundal sunt atractive? Eu, personal, aş sta pe acest canal de Youtube?" Vizitatorii potențiali nu trebuie frustați, trebuie să li se ofere ceea ce ei doresc, să poată ajunge la informațiile care îi interesează cu adevărat și să poată naviga într-un mod ușor pe canal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu