miercuri, 23 noiembrie 2011

art 2. Comertul online. Studiu de caz eMAG.

Nu o sa mai fac referire la comertul online deoarece s-a vorbit destul despre asta in alte articole publicate de colegi si o sa trec direct la Magazinul online Emag.
Am ales sa va vorbesc despre Emag deoarece sunt client al acestiu magazin si cosider ca este cel mai bun ca preturi de piata la ora actuala in comparatie cu concurentii sai lanturi de magazine precum DOMO, Flamingo, Altex si chiar si MediaGalaxy.

A fost lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de biroti-că, eMAG se numără printre deschizătorii pieţei de comerţ electronic din România.
Calitatea serviciilor oferite şi orientarea către client au propulsat eMAG în poziţia de lider pe piaţa vânzărilor online în anul 2007, eMAG a devenit prima companie de comerţ online din Top 100 Capital, ocupând locul 50 în clasamentul celor mai bune companii angajatoare.(http://articole.famouswhy.ro/emag_si_strategia_ce_a_infrant_orice_competitie)
Produsele oferite de eMAG sunt foarte variate, începând de la laptopuri, monitoare LCD, imprimante, componente PC, periferice, software, reţelistică, serve-re, până la foto-video, electronice, birotică, jocuri şi console, electrocasnice şi pro-duse pentru îngrijirea personală.
Ca si functionalitait site-ul eMAG.ro se poate găsi după următoarele cuvinte cheie: laptop online, periferice online, console online, navigaţie GPS, videoproiectoare, PC Gaming, aparat foto, Intel, etc.
Eu sunt de părere că acest site este foarte bine organizat, atât din punctul de vedere al structurii, cât şi din punctul de vedere al explicaţiilor, astfel încât oricine îl accesează o să se descurce fără probleme în vederea comandării produselor dorite.
Printre punctele tari ale eMAG.ro as putea enumera:

  • diversitatea produselor;
  • calitatea produselor;
  • comandarea oricărui produs este simplă şi nu durează mult;
  • pentru a cumpăra un produs nu este necesar crearea unui cont (memorarea parolei etc.)
  • existenţa unor consultanţi de vânzare care sunt pregătiţi să vă ajute;
  • preţuri competitive;
  • varietatea modalităţilor de plată existente;
  • existenţa ofertelor promoţionale şi a discount-urilor;

In articolele urmatoare voi prezenta in detaliu acest magazin online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu