miercuri, 23 noiembrie 2011

Cum sa faci bani din blog

Zilele trecute am primit un email pe Yahoo cu o invitatie de a deveni membru pe www.eashop.ro. In invitatie mi se spunea ca se ofera o serie de seminarii gratuite pentru a afla cum se pot face afaceri de succes in Romania prin intermediul internetului. Ideea mi-a suras si am decis ca, fiind GRATUIT, pot incerca. Ideea e cu atat mai buna deoarece orice sef vrea sa ii gasesti solutii de marketing, dar fara sa scoata bani din firma sau chiar mai mult, sa ii aduca bani.
Am primit 11 seminarii (www.hostigfuze.net) in care m-au invatat cum se poate realiza un blog de la 0 si cum se poate face promovare prin retele de socializare.
Totul a inceput de la a imi spune ca pentru orice activitate este nevoie de un suport, un pachet de gazduire profesionala pe care ei il pot oferi gratuit pentru o perioada limitata de timp (o modalitate buna de promovare si pentru ei,nu?) sau cu plata. Pentru a activa acest pachet este necesar ca firma sa detina un domeniu. Astfel exista posibilitatea de realizare a unui blog pe platforma de WordPress. Conform cu http://blog.hostingfuze.net/ce-este-wordpress/, WordPress este platforma cel mai des folosita pentru publicarea blogurilor si a fost pentru prima data lansata in luna mai 2003. Printre facilitatile aduse de aceasta platforma se pot enumera: administrarea linkurilor, abilitatea de a atribui mai multe categorii unei postari, dar si etichete pentru postari si articole.
Un alt seminar imi explica in mod concret cum trebuie sa procedez pentru a instala aceasta platforma, iar pentru aceasta va atasez un link care va va ajuta in cazul in care sunteti interesati http://forum.hostingfuze.net/Thread-Cum-sa-instalezi-WordPress-din-Cpanel-How-to-install-WordPress-from-cpanelHow-to-in.
Dupa aceasta etapa blogul este instalat, insa trebuie si administrat. Trebuie sa se aleaga o tema WordPress pentru blogul pe care l–am realizat(http://wordpress.org/extend/themes/) si trebuie instalata (http://blog.hostingfuze.net/instalarea-si-configurarea-unei-teme-wordpressi/).
Urmatoarele seminarii au avut scopul de a ma invata sa castig bani prin intermediul blogului.
O varianta in acest sens ar fi adaugarea de spatii publicitare la nivelul blogului realizat. Banii se pot castiga in functie de numarul de vizitatori, de continutul unic si relevant al blogului tau.
Conform cu https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=9712&topic=8421&sourceid=aso&subid=ww-ww-et-asui&medium=link
O metoda profitabila este folosirea platformei Google Adsense care presupune afisarea in blogul/site-ul propriu anunturi Google bine directionate. (in functie de numarul de vizitatori pe zi se poate depasi valoarea de 70 Euro impusa de Google Adsense si astfel banii vor intra in cont).
O alta varianta de a face bani prin intermediul blogului detinut ar fi un program de afiliere gazduire web. Acesta este o varianta de recomandare a unor servicii de gazduire web catre prieteni, clienti, vizitatori. Este foarte important ca aceste servicii sa fie de calitate deoarece persoanele respective au incredere in ceea ce spuneti si nu trebuie sa ii dezamagiti. In acest mod se obtine un dublu avantaj. Se castiga bani, iar cel care foloseste serviciile este multumit de calitatea acestora. Dupa ce te perfectionezi in crearea si administarea de bloguri, poti incepe sa ai propria retea de bloguri pe care sa le oferi celor interesati contra unei sume de bani.( http://www.host-blog.org )
Asa ca…SPOR LA TREABA…SI LA BANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu