joi, 24 noiembrie 2011

Google Wallet

Daca tot am vorbit despre Personal Shopping Assistant si cum se folosesc retailerii de acest concept pentru a-si fideliza clientii, putem merge mai departe sa observam cum Google vine atat in intampinarea magazinelor, cat si a consumatorilor intermediind tranzactiile dintre acestia cu ajutorul aplicatiei Google Wallet.

Dupa cum ne explica intr-o maniera simpla inginerii care au lucrat la conceptul Google Wallet, rolul acestei aplicatii este de a inlocui definitiv portofelul cu telefonul personal (in conditiile in care telefonul mobil este oricum utilizat pentru multe alte functii in afara celei de comunicare, devenind in prezent o versiune mai putin sofisticata a aparatelor foto/video/audio):


Google Wallet stocheaza informatiile de plata, istoricul tranzactiilor si propune chiar si oferte utilizatorilor sai. Aceasta aplicatie poate fi accesata atat in magazinele fizice utilizand telefoanele cu sistem de operare Android, dar si online pentru cumparaturile de pe internet. La un moment dat, se preconizeaza ca si biletele de avion si cardurile de loialitate vor fi sincronizate la Google Wallet. ( http://checkout.google.com/support/bin/answer.py?hl=ro&answer=105653)

In prezent, doar in SUA posesorii cardurilor Citi Mastercard sau cei dispusi sa isi cumpere un Google Prepaid Card se pot folosi de aceasta tehnologie. In incercarea de a face din Google Wallet cartile de credit ale viitorului, compania va include si Visa, American Express si Discover in sistemul de plati. In SUA exista aproximativ 135.000 de puncte in care platile se pot efectua in acest fel, numar care se preconizeaza ca va creste odata cu cresterea notorietatii acestei aplicatii, dar si a largirii gamei de telefoane mobile care pot utiliza aplicatia. De aceea, reprezentantii Google negociaza cu cei mai reputati producatori de smartphone-uri pentru a largi gama de telefoane pe care sa functioneze Google Wallet. (http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/google-wallet-aplicatie-lansare-153153.html)

Cum functioneaza aplicatia? Teoretic, utilizand tehnologia NFC (Near Field Communication), o sora mai lenta a tehnologiei Bluetooth, dar care nu necesita asocierea terminalelor intre care se realizeaza schimbul de informatii si care utilizeaza mai putina energie.(http://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication#Comparison_with_Bluetooth). Practic:


Ce inseamna Google Wallet pentru comercianti? Ei bine, ei vor trebui sa asigure tehnologia necesara realizarii platilor. Apoi vor putea sa trimita oferte clientilor prin intermediul aplicatiei, sa isi fidelizeze astfel clientii si sa atraga noi clienti. Pe viitor se intrevede o intetire a luptei dintre comercianti pe baza ofertelor speciale si a promotiilor care au invadat atat magazinele, cat si mediul online. Iar in randul clientilor sunt sigura ca se vor naste intrebari (daca nu exista deja) in ceea ce priveste securitatea informatiilor personale si a transferurilor de bani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu