joi, 24 noiembrie 2011

Video marketing (art. 2)



Videoclip scurt vs. Videoclip lung

În domeniul video marketingului, se pune problema cum poate fi creat un videoclip eficient, care să dea rezultate favorabile pentru compania pentru care este creat și, astfel, activitatea firmei să fie mai eficientă.
În ceea ce privește decizia de a se crea un videoclip scurt sau unul lung, eu sunt de părere că este mai bine să se creeze un număr mai mare de filmulețe scurte decât să se realizeze un clip lung, care să dureze foarte mult.
Majoritatea companiilor mici și mijlocii, care au folosit cu succes situl YouTube, au filmat videoclipuri care să dureze câteva minute, un minut și jumătate sau chiar mai puțin. În plus, atunci când sunt realizate videoclipuri scurte, se economisește timp, timpul de realizare fiind mult mai scurt și mai acceptabil decât atunci când se realizează un videoclip lung și complex, cu multe detalii.
Următorul grafic reprezintă puterea de concentrare a oamenilor asupra videoclipurilor. Astfel, se poate observa faptul următor: cu cât sunt mai  scurte videoclipurile, cu atât atenția acordată vizionării acestora este mai mare. Atunci când filmulețele au o durată mai mică de 30 de secunde, atenția utilizatorilor atinge punctul maxim, iar atunci când un videoclip durează mai mult de o oră, atenția scade semnificativ, iar mesajul nu va mai fi recepționat într-un mod corespunzător.



Deși se merge pe ideea că un videoclip scurt este mai eficient și mai util decât unul lung, nici atunci când sunt create foarte multe filmulețe nu este ok. Un filmuleț trebuie să aibă mesajul său propriu, să conțină ceea ce este esențial despre subiectul avut în discuție, să ofere anumite informații, utilizatorul să nu fie nevoit să tot caute și să vizioneze alte videoclipuri pentru a afla ce îl interesează. Este plictisitor și obositor să se tot plimbe printre filmulețe, căutând ceea ce dorește să descopere cu adevărat.
Un clip scurt este mai potrivit pentru un site decât unul lung. Consumatorii au o putere de concentrare de durată scurtă și, de multe ori, nu se uită la videoclipuri până la capăt, mai ales dacă sunt lungi. De aceea, este mai rapid, mai ușor și mai bine ca să fie creat un număr mare de videoclipuri care să nu dureaze mult timp, pentru că utilizatorii vor pierde atenția asupra subiectului și se vor plictisi.
De asemenea, un clip scurt este mai util decât unul lung, deoarece există multe persoane care vizualizează videoclipurile de pe Internet folosind telefoanele mobile şi atunci clipurile scurte se încarcă și se deschid mai repede decât cele lungi.
Crearea mai multor videoclipuri scurte oferă şansa ca aceste filme să se poziționeze mult mai bine pe YouTube, chiar şi pe Google, fiind vizualizate într-un număr mai mare de către oameni.
Atunci când se dorește să se editeze anumite filmulețe, este mai simplu și mai ușor dacă acestea sunt scurte.
Videoclipurile scurte încărcate pe YouTube se răspândesc de obicei între utilizatori într-un mod mai rapid decât cele lungi.
În concluzie, eu sunt pro videoclipurilor scurte pentru rapiditatea de derulare (fără a deveni plictisitoare), eficiența lor de a oferi informații importante într-un timp cât mai scurt. De asemenea, gradul de accesabilitate al videoclipurilor de scurtă durată este mult mai ridicat, facilitând vizionarea lor de pe anumite dispozitive, altele decât computerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu