luni, 28 noiembrie 2011

Art 3- Tot ce trebuie să ştim despre PAYPAL


Analizând în primele două articole comerţul electronic am considerat că este foarte important să ştim să şi plătim online dacă facem cumpărături online.

Din păcate la noi în ţară metoda plăţilor online încă nu este foarte folosită, mai ales din cauza neîncrederii oamenilor privind siguranţa acestei metode, dar se preconizează o creştere a tranzacţiilor făcute pe Internet. Se poate observa şi o creştere rapidă a numărului de magazine online şi tot mai multe persoane apelează la cumpărături online, doar că cel mai frecvent ne lovim de problema: cum să plătim online.

Cea mai folosită metodă la plăţile online este PayPal-ul, cu peste 8 milioane de utilizatori şi comercianţi. Serviciul oferit de PayPal.com funcţionează ca un cont bancar, singura diferenţă este că printr-un cont Paypal totul se realizează electronic, din faţa calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care îşi deschide un cont Paypal şi îl poate "încarca" cu o anumită valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu plăţile online. Banii vor fi retraşi din contul tradiţional şi mutaţi în cel electronic. Este important de ştiut că această operaţiune nu presupune nici o extrataxă, transferul banilor fiind în sine o plată online, băncile din întreaga lume având comision 0. Folosirea plăţilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor în defavoarea utilizatorului. Dacă folosim această metodă la plata mărfurilor comercinaţii nu for afla informaţii despre cardul nostru, doar adresa de e-mail.

Chiar dacă această metodă este prezentă din anul 2007 "Românii au anumite reticente faţă de folosirea cardurilor pe site-uri, iar PayPal le vine în ajutor pentru că folosind acest serviciu nu-şi vor mai divulga mereu datele personale", spune Raluca Marinescu, consultant financiar.

Căteva avantaje pentru Romania:

  • Utilizatorii romani pot vinde şi cumpăra de pe site-ul ebay (despre care am scris în articolul anterior)
  • Creşterea încrederii romanilor să facă cumpărături de pe siteurile din străinătate

Mi-a atras atenţia un articol pe http://mashable.com/2011/11/17/paypal-facebook-send-money/#34749Writing-a-Note , mai ales că am observat că foarte mulţi dintre voi aţi ales să analizaţi site-urile de socializare şi nimeni nu a scris despre această aplicaţie.

Aplicaţia se numeşte PayPal Send Money şi este deja foarte utilizată pe facebook.com şi ne permite să trimitem bani prietenilor într-un mod foarte simplu şi rapid. Este prima aplicaţie care permite plăţi prin intermediul facebook şi Paypal de la persoană la persoană şi nu există nici un comision de tranzacţie. Este la fel de sigur ca utilizarea serviciului PayPal, despre care am scris că se bucură de încrederea a mii de persoane din toată lumea. După cum au declarat şi ei "It’s a big step toward making social payments a reality." Mi se pare o idee foarte bună, mai ales că este simplu de utilizat şi rapid(putei sa faceti o incercare)…dacă uităm de ziua unui prieten, în căteva minute îi trimitem o felicitare şi ceva bănuţi şi sigur ne va iertaJ

http://www.youtube.com/watch?v=lYwXaJObXpI

www.paypal.com

http://mashable.com/2011/11/17/paypal-facebook-send-money/#34749Writing-a-Note

http://platesteonline.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu