joi, 1 decembrie 2011

Strategii si tehnici de promovare online folosite in domeniul serviciilor recreative de parasutism (II)


TNT Brothers Dropzone, localizat in Cornetu, la 17km de Bucuresti, pe soseaua Alexandria, este locul perfect pentru parasutistii de toate nivelurile de calificare, chiar si pentru cei care zboara pentru prima oara cu parasuta.  
Cu vreme buna, un avion performant, numeroase facilitati si o altitudine de 4000m, au capacitatea de a oferi multa distractie si salturi memorabile, atat individuale cat si pentru grupuri. Ofera servicii ca si salturi cu parasuta in tandem, salturi individuale, cursuri pentru obtinerea licentei de parasutism si cursuri de perfectionare in parasutism, servicii pentru achizitionarea/inchirierea si intretinerea echipamentului de parasutism, servicii de inregistrare video si foto a salturilor.Preturile unor astfel de servicii pot ajunge si la cateva mii de euro, functie de serviciul ales si de durata de prestare a acestuia, din acest considerent se pot considera servicii de lux.

 1.  Pagina de socializare de pe site-ul Facebook a Scolii de parasutism Tnt Brothers (http://www.facebook.com/tntbrothers)

În acest moment Facebook este cel mai mare site de socializare din lume, ajungând la 700 de milioane de utilizatori de pe glob. In Romania numarul de utilizatori  a crescut in ultimul an foarte mult, putini isi amintesc de faptul ca in Februarie 2009, Facebook avea in jur de 120-130.000 utilizatori, in 2010 deja urca la 900.000 utilizatori, iar acum in 2011 tinde spre 4.000.000 de utilizatori . Evoluţia numărului de utilizatori la momentul de faţă este într-un trend ascendent.
Exista site-ul www.facebrands.ro care este alaturi de firmele interesate sa isi promoveze serviciile pe Facebook, acesta punand la dispozitie statistici menite sa ajute firmele sa ajunga la segmentul  tinta de utilizatori. Statisticile sunt efectuate cu ajutorul informatiilor personale setate pe pagina proprie de catre utilizatori.
In topul oraselor din Romania d.p.d.v. al numarului de utilizatori de Facebook, realizat de www.facebrands.ro aflam ca pe locul 1 este Bucuresti cu 1.114.720 utilizatori, reprezentand 31.7% din numarul total de utilizatori Facebook din Romania.

Gr. 1 Repartizarea utilizatorilor Facebook romani pe grupe de varsta(sursa: www.facebrands.ro)


Gr. 2 Rata de adoptie Facebook structurata pe grupe de varsta  (sursa:www.facebrands.ro)

Asadar cu acces la acest tip de statistici  managerul Scolii de parasutism Tnt Brothers a inteles ca o pagina pe Facebook este un mijloc de promovare pe internet necesar, care poate fi eficient cu o implicare pe masura si nu in ultimul rand cu un buget redus, lucru care nu este de neglijat.
         Azi Tnt Brothers are activitate pe pagina de Facebook pentru cei peste 3000 de fani, mentinand o legatura permanenta cu acestia intr-un mod util si usor atat pentru  firma, cat si pentru clientii sai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu